Berlusconi protiv Blattera: Čestitao sam igračima na napuštanju terena zbog rasizma!

Foto: AFP

SILVIO BERLUSCONI, predsjednik Milana i bivši talijanski premijer, suprotstavio se predsjedniku Fife Seppu Blatteru i podržao igrače svoje momčadi.

Podsjećamo, oni su na prošlotjednoj prijateljskoju utakmicu između Milana i niželigaša Pro Patrije, uzrokovali prekid nakon dvadesetak minuta, ali ne tučnjavom ili nesportskim ponašanjem.

Kevin-Prince Boateng napustio teren, a slijedili su ga i ostali suigrači, jer su domaći navijači neprestano rasno vrijeđali trojicu tamnoputih igrača Milana: Boatenga, M'Bayea Nianga i Sulleyja Muntarija.

Boateng je dobio veliku podršku za svoj potez, posebno od tamnoputih igrača, ali ne od predsjednika Fife:

"Boatengovo napuštanje terena nije rješenje. Radilo se o prijateljskoj utakmici, pa su okolnosti lakše. Ali, u službenoj utakmici, tako bi Boateng izazvao predaju svoje momčadi i zato mislim da je pogriješio" poručio je Blatter.

"Ako kažem da je Boateng pogriješio ne znači da podržavam rasizam. Ali, moraju se kažnjavati klubovi čiji navijači to rade. Trebaju se oduzimati bodovi, izbacivati iz natjecanja i slično, ali napadnuti igrač ne može sam donositi presude."

Berlusconi mu je odgovorio:

"Blatter nije u pravu! Zahvalio sam se i čestitao igračima na njihovoj odluci da napuste teren. To je necivilizirano ponašanje koje treba zaustaviti. Ne radi se tu samo o ponašanju na utakmicama, već i u javnosti općenito. Svi moraju izbjegavati stvaranje negativnog imidža Italiji."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara