BiH ide na SP u Brazil, a Srbija "gostuje" u Banja Luci kod Republike Srpske!

BiH ide na SP u Brazil, a Srbija "gostuje" u Banja Luci kod Republike Srpske!

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOGOMETNI SAVEZ REPUBLIKE SRPSKE uputio je službeni  zahtjev Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine za odobrenje odigravanja prijateljske utakmice selekcije Republike Srpske i reprezentacija Srbije u kolovozu u Banja Luci, propćili su iz FSRS.

U savezu srpske "države u državi" na teritoriju BiH, nadaju se da će članovi Izvršnog odbora N/FS BiH na današnjoj sjednici razmatrati zahtjev za igranje spomenute utakmice na teritoriju BiH.

Ali, ako se to i ne dogodi danas, iz FSRS ističu kako imaju obećanja da će se iz Sarajeva o susretu Republika Srpska - Srbija, očitovati najkasnije do 10. srpnja, do kada bi ponovo trebao zasjedati IO N/FS BiH.

Ali, ako iz NS BiH i odobre igranje utakmice, čiji je sam spomen prilično zapalio strasti u Bosni i Hercegovini, konačnu odluku i dopuštenje za njeno odigravanje daju Uefa i Fifa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
One mogu staviti veto na dopuštenje NS BiH da se utakmica odigra, što su uostalom i učinili nakon zahtjeva za odigravanje utakmice Zrinjski - Hrvatska, koja se 1. lipnja trebala igrati u Mostaru, na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Kao što smo već pisali, Tomislav Karadžić, predsjednik Nogometnog saveza Srbije je od predsjednik Fife Seppa Blattera, tražio dopuštenje da se spomenuta utakmica odigra i to kao dio kompenzacijskog paketa, da se Srbija ne buni previše da Kosovo, koje još nije priznao UN, igra prijateljske utakmice.

"Nadamo se skorom odgovoru, naravno, uz suglasnost NS Bosne i Hercegovine. Ove stvari rješavaju se tako da nitko ne bude previše zadovoljan, ali i previše nezadovoljan", izjavio je Karaždić prilikom nedavne Blatterove posjete Beogradu.

Nogometni savez BiH dao odobrenje za odigravanje susreta RS - Srbija

Na sjednici Izvršnog odbora NS BIH, Savez je dao suglasnost za odigravanje utakmice između Republike Srpske i Srbije u Banja Luci tako što je prihvatio gore spomenuti zahtjev FSRS.

Termin odigravanja utakmice bit će naknadno poznat, jer kao što smo već napomenuli, ako Uefa i Fifa ne odobre odigravanje ovog susreta, ništa neće značiti suglasnost Sarajeva, Beograda i Banja Luke.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara