Bilić: Rusi su slični Hrvatima, brzo ću se uklopiti

Bilić: Rusi su slični Hrvatima, brzo ću se uklopiti

Foto: fclm.ru

SLAVEN BILIĆ sa svojim je pomoćnicima stigao jučer u Rusiju, a danas će odraditi prvi trening s Lokomotivom, svojom novom momčadi. Bilić će krenuti s dva treninga dnevno nakon čega slijedi odlazak u Sloveniju na nastavak priprema.

Bilić je nekoliko puta bio u Moskvi i oduševljen je stadionom Lokomotiva za kojega kaže da će biti užitak igrati na njemu.

"Bio sam ovdje više puta. Prvi put 2006. kad sam s hrvatskom reprezentacijom igrao utakmicu protiv Rusije. Nakon toga sam nekoliko puta išao u Rusiju vidjeti se s hrvatskim igračima koji su ovdje igrali. Sviđa mi se Moskva iako ne poznajem dobro grad i moram ga upoznati", rekao je Bilić za službenu stranicu kluba.

Bilić govori talijanski, njemački i engleski. Uskoro će progovoriti i na ruskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mislim da ću se brzo uklopiti jer su Rusi slični Hrvatima, emocionalni su. To je za mene jako važno jer nikad nisam bio strogi profesionalac nego sam pridavao veliku važnost psihologiji i emocijama. Uskoro ću se baciti na učenje ruskog jer je za uspješno vođenje momčadi važno razgovarati s igračima na njihovom jeziku."

Kako mu se čini momčad Lokomotiva?

"Momčad ima ogroman potencijal. Sviđa mi se što je u ekipi velika grupa ruskih igrača od kojih su neki mladi, a drugi iskusni. To je odličan miks. Ovo ljeto ćemo morati dovesti još nekoliko dobrih igrača i momčad će biti još jača."

Bilić je na kraju Rusima predstavio svoje pomoćnike koje je poveo u Moskvu.

"Aljoša Asanović i Nikola Jurčević su moji pomoćnici s kojima sam šest godina radio u Hrvatskoj. Miljenko Rak je kondicijski trener koji je također bio u hrvatskoj reprezentaciji. Mladen Pralija je trener vratara koji je bio u Rusiji kad je Zoran Vulić vodio Luč Energiju. Stigao je i liječnik Jurica Rakić. Dugo je radio kao trener Hajduka i hrvatske reprezentacije, a sad se priključuje medicinskom osoblju Lokomotiva."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara