Biliću malo Hrvata u Lokomotivu: Za 10 milijuna eura dovodi Rakitića?

Foto: AFP

ŠPANJOLSKI i ruski mediji raspisali su se kako je Ivan Rakitić najnovija želja njegovog nekadašnjeg izbornika, koji je trener moskovskog Lokomotiva. Rusima novac nije problem i spremni su ponuditi do 10 milijuna eura za Rakitića, što bi Sevilli bilo četiri puta više nego što su za njega platili Schalkeu u siječnju 2011.

Činjenica je kako Biliću nedostaje upravo takav tip igrača - kreativni veznjak kojem "nije mrsko" pomagati i u destrukciji, ali i da Rakitić stagnira posljednjih godinu dana u Sevilli, a klubu je još gore. Rakitiću klima i civilni život u ugodnoj Sevilli itekako gode, ali na terenu je priča drugačija: Sevilla je tek 14. na tablici i samo četiri boda udaljena od zone ispadanja, nakon što je prošle sezone bila deveta.

Veznjak hrvatske reprezentacije ove sezone "uklopio se u sivilo" momčadi nakon fantastične prve polusezone (pet golova u 16 nastupa), ali tome što je ove polusezone odigrao tek četiri utakmice, uzrok su i ozljede.  Ako Rakitić dođe u Lokomotiv, povećao bi ionako brojnu hrvatsku koloniju tamo: Bilić je doveo pomoćnike i članove stručnog stožera: Jurčevića, Asanovića, Praliju, Raka, Rakića, Gavrana, dok su na terenu Krešić i Ćorluka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara