Bitka za FIFA-u: Figo i Van Praag povlače kandidature, jordanski princ sam protiv Blattera

Bitka za FIFA-u: Figo i Van Praag povlače kandidature, jordanski princ sam protiv Blattera

Foto: Screenshot/CNN

PREDSJEDNIK Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB) Michael van Praag odustao je od svoje kandidature za predsjednika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) kako bi ojačao kandidaturu jordanskog princa Alija Bin Al-Husseina, objavio je nizozemski dnevni list De Volkskrant.

Osim Van Praaga, očekuje se kako će svoju kandidaturu povući i bivši portugalski reprezentativac Luis Figo koji će također podržati Al-Husseina koji slovi kao najveći konkurent dugogodišnjem predsjedniku FIFA-e Seppa Blattera (79), koji se nalazi na čelu krovne svjetske nogometne organizacije od 1998. godine, te želi osvojiti i peti uzastopni mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Van Praag do sada službeno još nije povukao svoju kandidaturu iako su iz njegova stožera potvrdili kako im je želja da svi Blatterovi protivnici stanu iza jednog kandidata.

Izbori za predsjednika FIFA-e održat će se 29. svibnja u Zurichu. Velik broj saveza nezadovoljan je dosadašnjim netransparentnim načinom vladanja svjetskim nogometom te brojnim optužbama za korupciju Blatterovih najbližih suradnika. Prije četiri godine pokušala ga je srušiti struja predvođena Mohammadom bin Hammamom, katarskim moćnikom i nekadašnjim čelnikom Azijske nogometne federacije. Sudar s Blatterom završio je bin Hammamovim doživotnim izbacivanjem iz nogometa zbog optužbi za podmićivanje tijekom predsjedničke kampanje i kandidature Katara za SP 2022. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara