Bivši agent oprao Šarićeve za USA Today: Dosta mi je njihovih neprofesionalnih upadica!

Foto: Fiba 

ŠIBENČANIN Robert Jablan zastupao je Darija Šarića, momka koji je od svoje 15 godine predmet trgovine, a talent ga usmjerava i  prema NBA draftu. Jablan više nije u toj priči, iako se to ne može zaključiti iz email poruke koju je poslao novinaru USA Today. On tek najavljuje raskid suradnje sa Šarićima, i to zbog neprofesionalnih upadica Darijevog oca. 

"Dosta mi je više tih Šarića", poručio je Jablan novinaru čiji tekst vrvi krivim podacima. 

Na jednom takvom zapravo i temelji cijelu priču, pa navodi da je Dario već potpisao ugovor za Efes. Ono što bi Jablan i oni poput njega žele je unovčiti talent za koji su mnogi klubovi već nudili milijune, a među njima i Turci.

"Transfer u Efes je izlišan, Dario je spreman na draft na koji jednostavno mora izaći ovog ljeta. Moram priznati da sam oko tog pitanja imao veliki nesporazum s njegovim ocem Predragom. On smatra da Dario mora ostati u Europi još godinu ili dvije. Ne znam što bih rekao, osim da zbog tog nesporazuma više možda neću zastupati Darija. Ne mogu se nositi s neprofesionalnim upadicama njegovog oca po pitanju karijere tog momka", rekao je Jablan novinaru Zilligittu, i isprovocirao tekst i na vrlo popularnom i čitanom blogu Draftexpress, u kojem je urednik Jonathan Givony Amerikancima objasnio:

"Jablan je progurao informaciju da Dario ide u Efes. Zaista je jadno da USA Today daje prednost agentu kada su u pitanju relevantne informacije u karijeri Darija, bez da pita njega ili njegovog oca. Prema mojim informacijama, Dario ovo ljeto izlazi na draft" 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara