Bjesne prosvjedi, a Bernie ne odustaje: "Prije F1 mislili ste da je Bahrein južno od Floride"

Foto: Getty Images

SUKOBI policije i prosvjednika protiv režima u Bahreinu se ne smiruju. U petak navečer neredi su nastavljeni uz autocestu Budaiyja u Manami. Tisuće prosvjednika ustalo je protiv totalitarističkog režima kralja Hamada.

>>> ANALIZA: F1 u Bahreinu: Simbol represije

Borba za ljudska prava u Bahreinu se odvija pred stotinaka kamera jer je ovu kraljevinu za svoju mondenu stanicu odabrala F1. Jutros je održan i treći službeni trening, cirkus ide dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa britanske televizije ITV sinoć je deportirana kući od strane policije. Predvođeni Ragahom Omaarom, somalijskim reporterom koji se proslavio u vanjskopolitičkoj redakciji BBC-a, privedeni su i satima ispitivani u policiji unatoč valjanim vizama. Nisu imali izbora nego napustiti zemlju.

Prošle godine vlasti u Bahreinu zabranile su praćenje utrke mnogim novinarskim ekipama, uključujući i Skyju koji ima prava prijenosa grand prix utrke za UK, s namjerom da stopiraju izvještaje o političkom stanju u zemlji.

Atmosfera uoči utrke Vn Bahreina je blizu eskalacije. Gledatelji koji u Sakhir dolaze u privatnom aranžmanu moraju proći osam check pointova kako bi stigli na stazu.

Bernie Ecclestone opet se susreo s istim pitanjima. Vjeruje li i dalje da dolazak glamura F1 u Bahrein donosi napredak toj zemlji?

"Naravno da vjerujem. Razmislite malo, jeste li ikad čuli za Bahrein prije ove utrke? Niste, nije nitko. Ljudi su mislili da je Bahrein negdje južno od Floride"Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara