Blanka u suzama: "Neću odustati od lova na zlatne medalje"

Blanka u suzama: "Neću odustati od lova na zlatne medalje"

Foto: Guliver image/Getty Images

NEOČEKIVANO, budući da se dugo muči s ozljedama, Blanka Vlašić ugrabila je medalju na Svjetskom prvenstvu.

> Senzacionalna Blanka osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu!

> Veliki povratak: Blanka osvojila medalju nakon četiri godine pauze

U Pekingu je s preskočenih 2.01m osvojila srebro, što joj je četvrta medalja sa svjetskih prvenstava, te druga srebrna nakon Daegua. Ima još dva zlata.

"Uopće nije loše za povratak na Svjetsko prvenstvo nakon četiri godine", prvi je komentar Blanke nakon dramatičnog finala.

"Nisam mislila da vrijedim za medalju"

Medalju je proslavila u suzama budući da joj je to jedna od najteže osvojenih nakon silnih ozljeda s kojima se suočila proteklih godina. Veći dio ove sezone je propustila zbog ozljede, a prošle sezone zbog bolova u lijevom koljenu nije nastupila na Europskom prvenstvu. Ozljede su je zaustavile i da u Londonu na Olimpijskim igrama 2012. brani srebro...

"Nisam mislila da vrijedim za medalju, ovo je Božji dar", rekla je Vlašić za HTV. 
 
"Pošto je ova medalja posebna, jer iza nje je puno borbe, puno suza, teških noći i dana, terapija, svega, htjela bih je posvetiti ljudima koji se nikad ne predaju u životu, posebno malom Anti i gospođi Mariji Klisuri, mojoj vjernoj navijačici godinama, koja je nedavno preminula."
 
"Osjećala sam i da imam 2.03m"
 
Natjecanje je loše otvorila, rušenjem na 1.92m.
 
"Osjetila sam da me malo obuzima nesigurnost, trenirala sam samo na lijevu nogu, desnu smo štedjeli maksimalno. Zato je bilo ono rušenje na 192, dok sam našla tehniku, počela vjerovati sebi da mogu."
 
"Počela sam uživati nakon 1.97m, onda sam rekla `dobro je, ajde neću sad ići doma tužna nakon ovoga´. Osjećala sam da imam i 2.03m, ali nedostaje mi skokova, spremnosti, specifične spremnosti."
 
"Ovo mi je poticaj da ne odustajem"
 
Što dalje?
 
"Ovo će mi ostati jedno od ljepših sjećanja u karijeri, što ne znači da ću odustati od težnje za zlatima, ovo mi je poticaj da ne odustajem, još uvijek imam nešto ponuditi."
 
A sljedeće godine dolaze Olimpijske igre, jedino veliko natjecanje s kojeg nema zlatnu medalju...
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara