Blatter s riječi prelazi na djela: "5. srpnja odluka o kamerama na gol-liniji!"

Blatter s riječi prelazi na djela: "5. srpnja odluka o kamerama na gol-liniji!"

Foto: AFP

PREDSJEDNIK Fife Sepp Blatter najavio je da bi Međunarodni nogometni odbor (IFAB) na sastanku 5. srpnja mogao dnijeti odluku o uvođenju tehnologije na gol-liniji.

Nakon nepriznatog pogotka Ukrajini u dvoboju s Engleskom, Blatter je čvrsto odlučio da više nema alternative uvođenju tehnologije odnosno kamera koje bi nedvojbeno utvrdile je li lopta čitavim obujmom prešla gol-liniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U četvrtak se čelni čovjek Fife u Zurichu sastao s Franzom Beckenbauerom, predsjednikom Radne skupine Fife zadužene za promjenu pravila u cilju veće atraktivnosti igre, a prema Blatterovim riječima i Kaiser Franz dijeli njegovo mišljenje.

"IFAB će 5. srpnja odlučivati o hitnom uvođenju GLT (goal-line technology) tehnologije. Uvjeren sam da je svima jasno kako više nemamo što čekati", napisao je Blatter na svom twitter profilu.

Osim tog aktualnog problema, Blatter i Beckenbauer razgovarali su i o još nekim zanimljivim idejama. Namjeravaju ukinuti pravilo o međusobnom omjeru u slučaju kada na velikim natjecanjima momčadi imaju isti broj bodova u skupini, a razmišlja se i o ukidanju crvenog kartona vrataru zbog prekršaja u vlastitom kaznenom prostoru kada je već dosuđen jedanaesterac. Takvo pravilo spasilo bi od isključenja poljskog vratara Wojciecha Szczesnyja u dvoboju s Grčkom...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara