Bokšić za Index: Marić je namjestio utakmicu, a jedini koji je u cijeloj priči izgubio je Hajduk

Bokšić za Index: Marić je namjestio utakmicu, a jedini koji je u cijeloj priči izgubio je Hajduk

Foto: Index; Grafiti protiv Brune Marića i danas su na pročeljima širom Hrvatske

BRUNO MARIĆ dobio je parnicu protiv UEFA zbog povrede ugleda i časti, a osim odštete od 750 tisuća kuna ujedno je službeno očisto svoje ime od sumnji u namještanje utakmice finala Kupa 2009. (Dinamo - Hajduk 3:0). Barem privremeno, jer presuda je još nepravomoćna, a UEFA je najavila žalbu.

> Marić dobio tužbu protiv UEFA-e i 750 tisuća kuna: "Mnogi su mi se smijali"

> Odvjetnik koji je pobijedio UEFA-u: Ova presuda baca novo svijetlo na stanje u HNS-u, sve je počelo s Marićem

> UEFA za Index: Žalit ćemo se na presudu u slučaju Brune Marića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istragu, u koju se 2010. uključio i UEFA-in istražitelj Robin Bokšić, UEFA je prepustila HNS-u ponudivši samo pomoć pri ispitivanju i to na poziv Zorislava Srebrića. Bokšićev šef Peter Limacher, nakon ispitivanja Marića, tražio je da se hrvatski sudac i braća Mamić odmah suspendiraju, ali Vlatko Marković na to se oglušio dok je Mamić angažirao sve snage kako bi diskreditirao Bokšića.

Tu je istraga i završila, a Marić je ostao obilježen kao korumpirani sudac iako je nastavio dijeliti pravdu na travnjacima HNL-a. Od UEFA-e je za sve pretrpljeno tražio milijun eura, i ne odustaje. Traži zadovoljštinu, jer sumnja u njegovo poštenje neće nestati dok se ne otkrije prava istina o svemu što je treslo hrvatski nogomet posljednjih godina.

Za to se zalaže i Marićev odvjetnik Vladimir Gredelj koji je za Index ranije najavio nastavak borbe uz Marića. Već su podnijeli prijavu protiv Bokšića i Limachera zbog prijetnji i ucjena kako bi izmamili njegovo svjedočenje protiv braće Mamić.

Bokšić je za Index nedavno potvrdio kako i dalje stoji kod toga da je Marić bio pod istragom zbog namještanja te da mu je u Rusanovoj sve priznao kroz suze. Ni danas nakon presude Bokšić ne mijenja priču.

"Mislim da UEFA ništa neće platiti. I molim Boga da sljedeći put mene pozovu na sud da ja kažem istinu", rekao nam je Bokšić.

"Jedini koji je u cijeloj priči izgubio je Hajduk, jer su ostali bez Kupa", dodao je Bokšić i ponovio:

"Bruno Marić je namjestio utakmicu, i meni je to priznao. I Srebrić zna da je tako bilo, a Marićevo ime pisalo je u dokumentima tužiteljstva iz Bochuma".
 

> Tajni agent Uefe Robin Bokšić progovorio ekskluzivno za Index: Bruno Marić plakao je kao dijete i priznao mi namještanje finala Kupa!

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara