Bolt: Znam što ću reći nakon pobjede u Londonu!

Bolt: Znam što ću reći nakon pobjede u Londonu!

Foto: AFP

NAJBRŽI čovjek svih vremena Usain Bolt otkrio je da je već razmišljao o svome govoru u slučaju da na Olimpijskim igrama u Londonu ponovi uspjeh iz Pekinga i osvoji zlatne medalje na 100 i 200 metara.

"Na kraju Igara u Londonu želim doći na konferenciju za novinare i prije nego što me bilo tko išta pita, želim reći: “Sada gledate u živuću legendu”. To želim reći nakon utrke na 200 metara", izjavio je Bolt koji se u Kingstonu priprema za jamajčanske kvalifikacije za OI.

Na nedavnom mitingu u Ostravi Bolt je istrčao 100 metara za slabašnih 10.04 sekunde. Najlošiji rezultat ikad istračan na “stotki” postavio je brojne upitnike nad njegovu formu, ali prebrisao ih je samo nekoliko dana kasnije u Rimu kada je postavio najbolje vrijeme godine (9.76). Najpopularniji atletičar današnjice priznao je da je utrkom u Ostravi zabrinuo čak i vlastitog oca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obično ne razgovaram s roditeljima prije utrke. Moja mama inače ima više povjerenja u mene, dok je tata pod većim stresom. Kad sam u Ostravi istrčao 10.04, nazvao sam ga, a on me pitao: “Što je tebi?”. Rekao sam mu da se smiri i da nije ništa ozbiljno u pitanju. Nakon Rima mi je poručio: “Napokon, hvala Bogu”. Rekao sam mu da nema vjere. Ali, to je jednostavno on", istaknuo je Bolt za Al Jazeeru Sport.

Prokomentirao je i svjetskog prvaka na 100 metara Yohana Blakea, koji bi mu u Londonu mogao biti najveći suparnik.

"Yohan me silno želi pobijediti na Olimpijskim igrama, no za mene je on samo jedan od suparnika. Nisam zabrinut jer znam za što sam sposoban. Znam što mogu i sada mi preostaje da to i napravim", zaključio je Bolt.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara