Boysi nabavljaju ulaznice Torcidi! Dinamo: Zatvorit ćemo jug!

Boysi nabavljaju ulaznice Torcidi! Dinamo: Zatvorit ćemo jug!

Foto: Getty images / Guliver image

NAVIJAČI Hajduka koji u nedjelju žele gledati derbi na Maksimiru moraju proći kroz sustav vaučerizacije. Konkretno, Hajduk im mora odobriti vaučer bez kojeg nema podizanja gostujuće ulaznice. Torcida je najavila da neće poštovati "Mamićeve i Jovanovićeve propise", ali je i pozvala što veći broj svojih pripadnika da u nedjelju dođu u Zagreb.

Navijači će se pokušati snaći i neće biti prvi put da zakon ujedinjuje najžešće rivale. Doznajemo da jednan ešalon Bad Bluey Boysa već trguje s Torcidom i nabavlja im ulaznice za derbi. No, teško je očekivati da će Torcida i Boysi ostati ujedinjeni i na tribinama.

Odustane li Torcida od zahtjeva za vaučerima, koje u Dinamu očekuju do petka, domaćin će zatvoriti jug, a navijači Hajduka rasporedit će na preostalim tribinama. Za policiju će to biti teška misija. Problemi se mogu očekivati već na Lučkom. Kako će policija prosuditi je li netko iz Dalmacije stigao na utakmicu ili ne? Iz Dinama imaju samo jednu poruku; zakon se mora poštovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osnovno je pitanje želimo li poštovati propise ove države i HNS-a? Ovo nisu pravila za odstrel,  već riječ zakona. Kada su se dogodili neredi u Rijeci, javnost je bila zaprepaštena, a sada grupa navijača tvrdi da su im povrijeđena prava. Mi ćemo provoditi zakone", rekao je direktor Dinama Tomislav Svetina.

"Ovo nisu ni Mamićevi ni Jovanovićevi propisi. Mamić je dežurni krivac. Uskoro će ga okriviti i da je ubio Kennedyja. Torcida je dobrodošla ako ispuni vaučere. Ako navijače Hajduka pronađeno na drugim sektorima, biti će premješteni. To će ovisiti o njihovom ponašanju i procjeni policije. Tako kaže pravilnik"

Drugim riječima, navijači Hajduka ne bi smjeli na tim tribinama navijati za Hajduk niti isticati obilježlja. Hajduk do petka mora prijaviti dolazak svojih navijača, ili će Dinamo zatvoriti tribinu jug.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara