Bravo Medvjedi: Jedini klub koji je povodom referenduma poručio "Cijenite različitosti!"

Bravo Medvjedi: Jedini klub koji je povodom referenduma poručio "Cijenite različitosti!"

Screenshot: Youtube

MEDVEŠČAK je snimio dva videa podrške "različitostima", povodom predstojećeg referenduma.

Iz kluba su poručili:

"KHL Medveščak Zagreb u jeku brojnih društvenih promjena ovih je dana započeo edukativnu kampanju #diversity!

Kao sportski klub s velikim brojem navijačica i navijača svjesni smo utjecaja koji imamo na zajednicu, prvenstveno na djecu i mlade. Smatramo kako je naša odgovornost  promovirati toleranciju i ljudska prava kao civilizacijske vrijednosti i dostignuća!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upravo to i činimo našom informativno-edukativnom kampanjom #diversity (eng. različitost!) koju smo pokrenuli ovih dana u duhu brojnih društvenih previranja i koja će trajati sve dok ne budemo svjesni činjenice da naše društvo počinje cijeniti različitosti.

Kampanja #diversity obuhvaća međusobno prihvaćanje različitosti i njihovo poštivanje, shvaćanje da je svaki pojedinac jedinstven s obzirom na rasu, jezik, rod, spol, socio-ekonomski status, dob, seksualnu orijentaciju, tjelesne sposobnosti i karakteristike, nacionalnu i etničku pripadnost, političko uvjerenje ili neku drugu individualnu karakteristiku.
 
Naime, svaka od tih karakteristika je jedan kamenčić u mozaiku koji se zove identitet, a stvar je osobnog izbora koju će od navedenih karakteristika osoba smatrati bitnijom ili manje bitnom u izgradnji vlastitog identiteta.
 
Poštujte ljudska prava, podržite različitosti!"


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara