Brazil, stižemo! Hrvatsku na Sv. Nikolu čeka ždrijeb skupina SP-a!

Foto: Hina 

PO ČETVRTI put od osamostaljenja Hrvatska će nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Za ovaj domet HNS inkasirat će minimalno deset milijuna eura, a bit će to i veliki impuls za hrvatsko gospodarstvo.

Ždrijeb skupina za SP u Brazilu na rasporedu je 6. prosinca u gradu Mata de Sao Joao. Brazil po drugi puta organizira svjetsku nogometnu smotru. Prvi put organizatori su bili davne 1950. godine.

Na SP-u će nastupiti 32 reprezentacije u osam skupina, kroz 12 gradova: Belém, Belo Horizonte, Brasília, Campo Grande, Cuiabá, Curitiba, Florianópolis, Fortaleza, Goiânia, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife, Olinda, Rio Branco, Rio de Janeiro, Salvador i São Paulo.

Finale se igra na legendarnoj Maracani. Prvenstvo počinje 12. lipnja i traje do 13. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras bi svoj plasman na SP trebao potvrditi Urugvaj protiv Jordana, kao posljednja momčad iz dodatnih kvalifikacija. Sinoć su se za mjesto u Brazilu izborile Hrvatska, Francuska, Portugal i Grčka te Gana, Alžir i Meksiko.

Španjolska Marca već je ponudila mogući izgled skupina koje će se naći na ždrijebu. Hrvatska bi se trebala naći u drugom "potu". FIFA će službene skupine objaviti tri dana prije ždrijeba, a osim plasmana na FIFA ljestvici, odlučivat će i geografski kriteriji.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara