Brazilci upozoravaju Scolarija: Olić je najopasniji u napadu, a ne Mandžukić

Foto: Guliver Images/Getty Images, Screenshot; Ogol.com.br

BAŠ kao i kolege iz Meksika, brazilski novinari pomno su pratili hrvatsku reprezentaciju u utakmici protiv Švicarske (2:2). I dok su Meksikanci detektirali obranu kao bolnu točku hrvatske reprezentacije, a Luku Modrića i Marija Mandžukića kao glavne igrače u Kovačevom stroju, Brazilci su ostali očarani veteranom Ivicom Olićem koji je Švicarcima zabio dva gola. Uostalom, Mario Mandžukić neće igrati protiv Brazila na otvaranju, tako da su Brazilci upozorili svog izbornika Luiza Felipea Scolarija na ubojitog Olu.

"Brazil je favorit u ogledu protiv Hrvatske, ali Scolari mora obratiti pozornost na prvog protivnika na SP-u. Hrvatska ima probleme u obrani, ali je protiv Švicarske pokazala da je riječ o kvalitetnoj reprezentaciji", stoji u uvodu analize brazilskog Ogola.

"Kovačeva Hrvatska postala je dinamičnija za razliku od one koju smo vidjeli kod Igora Štimca. Hrvati su protiv Švicarske igrali u formaciji 4-2-3-1. Talentirani Švicarci dominirali su u prvom poluvremenu te su u dva navrata na krilima Josipa Drmića matirali hrvatskog vratara. Oba pogotka skrivila je hrvatska obrana, a ako će tako igrati na SP-u Hrvati će biti sretni ako ne postanu kanta za napucavanje".

"Hrvati mogu pobijediti Brazil, ali...."

U drugom poluvremenu, Kovač je na teren poslao Marija Mandžukića i Luku Modrića, a Hrvatska je konačno malo živnula.

"Hrvatska nije briljirala u drugom poluvremenu, ali je pokazala zašto bi mogla biti vrlo neugodna. Tijekom utakmice, Hrvatska je mijenjala sustav u 4-2-2-2 ili 4-3-1-2. Modrić je koordinirao igru, Rakitić i Kovačić hranili su napad preciznim loptama", pišu Brazilci.

"Hrvatska bi mogla remizirati ili, pak, pobijediti Brazil, ali za to će im trebati puna koncentracija svih 90 minuta i malo sreće. S druge strane, ako će Brazil imati dobar dan, Hrvatska će glatko izgubiti".

Tri stupa Hrvatske protiv Brazila: Olić, Srna, ModrićKao tri ključna igrača u hrvatskoj reprezentaciji, Brazilci su izdvojili Luku Modrića, Darija Srnu i Ivicu Olića.

"Modrić je od temeljne važnosti za hrvatsku reprezentaciju. Protiv Švicarske je bio vrlo diskretan, ali on je odgovoran za svaki napad svoje reprezentacije i općenito organizaciju njihove igre".

U podnaslovu "Olić je najopasniji u napadu, a ne Mandžukić", Brazilci ističu važnost 34-godišnjeg napadača hrvatske reprezentacije.

"Olić je bio najbolji na terenu protiv Švicarske. Bez obzira na godine, on je i dalje fizički snažan, čvrst i radio je kaos na lijevoj i desnoj strani terena".

I za kraj, kapetan Srna.

"Srna je vođa hrvatske reprezentacije. On je među najboljim bekovima u svijetu, gotovo pa nema slabosti. Ipak, protiv Brazila ga čeka težak izazov jer će čuvati Neymara. Bez Mandžukića u sastavu, Hrvatska je zahvaljujući Srni, Oliću i Modriću i dalje opasan protivnik, a Scolari se mora dobro paziti da ne dođe do iznenađenja u prvoj utakmici", za kraj će Brazilci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara