Brazilski suci se slažu: Japanac je oštetio Hrvatsku, nije bilo penala

Foto: FaH

CIJELI svijet se slaže da je Hrvatska na Corinthians Areni pokradena. Čak i Brazilci.

Dva bivša brazilska suca u analizama nakon utakmice složili su se da Dean Lovren nad Fredom nije napravio prekršaj za kazneni udarac.

Ni brazilski suci ne vide penal

"Nije tu bilo kontakta. Ne vidim ništa što bi opravdalo odluku japanskog suca. Ta lijeva ruka na Fredovom ramenu nije bila dovoljna, time se nije moglo srušiti protivnika", izjavio je Arnaldo Cezar Coelho, bivši brazilski novinarski sudac.

Slaže se i njegov kolega Leonardo Gaciba, također umirovljeni sudac. Ni njemu nije jasno zbog čega je Yuichi Nishimura pokazao na bijelu točku i tako omogućio Neymaru da odvede Brazil do vodstva 2:1.

"Nije bilo prekršaja. Nishimura nije trebao svirati penal. Fred je iskoristio taj mali kontakt, bacio se i iznudio prekršaj. Dodirivanje protivnika nije uvijek prekršaj", kaže Gaciba.

Markus Merk: Ovakav penal je neoprostiv

Identično mišljenje dao je i Nijemac Markus Merk, legendarni europski sudac koji se više puta dokazao u utakmicama najvišeg ranga. Što se Merka tiče, Nishimura nije imao što raditi na otvaranju Mundijala.

"Ovo je prva utakmica Svjetskog prvenstva, neoprostivo je sa strane Fife delegirati takvog suca. Jako mi je žao i boli me to. Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu. Ovakav penal, u tako važnom susretu, je neoprostiv", kaže Merk.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara