Brbić: Hajduk je sada jači nego na početku sezone!

Brbić: Hajduk je sada jači nego na početku sezone!

Foto: Cropix

NAVIJAČI Hajduka u Zagrebu sinoć su održali tradicionalnu Bilu noć. Klupsko izaslanstvo predvodio je predsjednik Marin Brbić koji je otkrio da, unatoč odlasku Josipa Radoševića u Napoli, u proljetnom dijelu očekuje još bolji i moćniji Hajduk.

"Istina je, izgubili smo najboljeg igrača, međutim kad smo počinjali prvenstvo Radošević je imao manje od 18 godina i bio je, uvjetno rečeno, nepoznat igrač. Nismo tad imali ni Limu koji je tek došao u rujnu. Mislim da je Hajduk sad čak i jači nego što je bio na početku prvenstva jer je za 6 mjeseci iskusniji", rekao je Brbić.

"Stalno nam nalaze nove dugove, ali to vam je tako u Hajduku"

Nad splitskim klubom i dalje visi opasnost od suspenzije UEFA-e ukoliko do kraja ožujka ne prikupi više od 2 milijuna eura za vraćanje dugova. Brbić je uvjeren da će uspjeti izbjeći najgori scenarij.

"Učinit ćemo sve da do toga ne dođe. Naravno, ništa se u životu ne može obećati. Obveze su velike. Kod nas se uvijek događaju nekakvi kosturi iz ormara. Stalno  iznikne neki novi dug, ali to vam je tako u Hajduku"

Osim novca od transfera Radoševića, na Poljudu se nadaju da će saudijski Al Ittihad napokon platiti za transfer Anasa Sharbinija. 

"Saudijci još nisu uplatili ništa. Imamo neke kontakte s njima i očekujemo sklapanje nagodbe u sljedećih par dana. Ako ne, nastavljamo s procesom pred FIFA-om. Riješit će se i to".

"Nema rezultatskog imperativa"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjedan u kojem su proslavili 102. rođendan kluba, na Poljudu je bio dosta buran. Trener Mišo Krstičević čak je završio u bolnici nakon svađe s predsjednikom Brbićem i sportskim direktorom Krešićem.

"Trener se ispričao zbog svoje reakcije. Idemo dalje, nadam se da će biti sve OK. Bilo je nekakvih nesuglasica, ali svugdje ima nesuglasica. Na nama je da to ostavimo unutar četiri zida. Ja isto imam povišen šećer, trener ima povišen tlak, ali ako ste u sportu stres je svakodnevna pojava, a stres uzrokuje, kažu liječnici, raznorazne probleme"

Rezultatskog imperativa u ovoj sezoni nema, ali bilo bi dobro uzeti jedan trofej, smatra Brbić.

"Rekli smo treneru i igračima da Hajduk ove godine nema nikakav rezultatski imperativ. Naravno da se treba boriti, i uvjeren sam da ćemo ginuti na terenu. Ako nam se ukaže zašto ne i boriti se za naslov. Željeli bismo osvojiti kup, ali isto bez imperativa".

"Kouassi je ostavio najbolji dojam, a Brazilci su dugoročni projekt"

U bitku za što bolje rezultate Hajduk ulazi s nekoliko novopridošlih igrača od kojih su navijači najbolje primili napadača Jeana Kouassija iz Obale Bjelokosti. S druge strane Brazilci Patinho i Cassio trenutno nisu blizu prve momčadi.

"Kouassi je ostavio najbolji dojam i dobio najviše prilike. Imamo i Jakoliša koji je član mlade reprezentacije i mislim da je on potencijal koji će se potvrditi. Što se Brazilaca tiče, oni su dovedeni u sklopu dugoročnog projekta. Dovedeni su u suglasnosti struke. Oni su tek došli, to je drugo podneblje, drugi mentalitet. Mislim da im treba dati priliku, a uostalom, ako ne budu pravi vratit ćemo ih. Oni nas ništa ne koštaju. Dajemo im plaću kao i drugim igračima, ali nas ništa ne koštaju".

Uz dolaske i odlaske igrača, u zimskoj stanci Hajduk je promijenio i dobavljača sportske opreme. Tako će ubuduće Splićani nositi Macron umjesto Nike dresova. Brbić je najavio i neka iznenađenja.

"Financijski će nam to biti bolja ponuda. Mi smo preferirali Nike zbog toga što je to ipak jači i kvalitetniji brand. Mislili smo da ćemo s tim ostvariti bolju prodaju, ali u konačnici se pokazalo da Nike nije spreman udovoljiti našim zahtjevima u smislu dizajna. Gospoda iz Macrona su nam predložila i pokazala kako će napraviti dres samo za Hajduk koji će, nadam se, izgledati prekrasno i navijači će ga voljeti. Za par dana ćemo objaviti i drugu veliku stvar vezanu uz Macron. Ne smijem sada ništa reći, ali mislim da će se svim navijačima svidjeti", zaključio je Brbić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara