Brbić: Hoće li netko kazniti Šukera zbog rasizma?

Brbić: Hoće li netko kazniti Šukera zbog rasizma?

Foto: hajduk.hr

PREDSJEDNIK Hajduka Marin Brbić osvrnuo se na informaciju kako je Davor Šuker uz prigodni komentar zabranio ministru Jovanoviću da uruči pobjednicima pehar Hrvatskog nogometnog kupa, tražeći sankcije od nadležnih tijela.

"U vrijeme dok se Hajduk kažnjava zbog rasističkih izjava,čitam u medijima da je predsjednik HNS-a Davor Šuker rekao da će prije crni cigan dati pehar nego ministar Jovanović. Tko će za tu izjavu kazniti Šukera? Naravno, pod pretpostavkom da je točna", poručio je čelni čovjek Bijelih.
 
Prešao je potom na temu neodigranog juniorskog finala Kupa, zbog zabrane da se igra na glavnom travnjaku Kantride: "Danas za ćemo podnijeti zahtjev za naknadu štete zbog neodigravanja finala Kupa za juniore."
 
"Hajduk se zaobilazi na sve moguće načine"
 
Na najavu da će Hajduk i RNK Split biti kažnjeni, što je najavio Vrbanović, odgovorio je: "To je vjerojatno mislio na grad Rijeku i onoga tko je zabranio da se odigra utakmica. Ili možda misle da se dekretom može zabranjivati nešto na način kakav ne piše u propisima. Pa čak i da se može kažnjavati mimo pravila."
 
Podatak kako nema igrača iz dalmatinskih klubova opisao je kao "pokušaj da se Hajduk zaobiđe na sve moguće načine", a ne strahuje ni od mogućeg prekida susreta na Maksimiru, gdje se u subotu igra derbi između Dinama i Hajduka.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vidio sam izvješće Čička iz Rijeke, gdje se taksativno navodi da se vikalo 'HNS pederi...' i 'Mamiću cigane', pa se utakmica nije prekidala. Očekujem da se neće prekidati ni u Maksimiru."
"Ključno pitanje je odnos Dinama i Lokomotive"
 
Nezadovoljan situacijom u Savezu i Udruzi prvoligaša iznio je svoje viđenje problema. "Pitanje Dinama i Lokomotive je ključno. Oni se mogu pokriti svim propisima, ali ne mogu sakriti moralni sadržaj. Ne znam je li točno da će Dinamo kupiti Pjacu za milijun eura."
 
"Oni traže načina kako bi prebacili novac iz jednog kluba u drugi. Natjecanje u kojemu igraju Dinamo i Lokomotiva nije regularno, a oni to mogu tumačiti kako hoće. Mi ne tražimo ništa, nego samo pošteno natjecanje. A prvi uvjet za to nisu suci, nego odnos Dinama i Lokomotive."
 
Brbić smatra da ovdje nije riječ samo o bliskim klubovima, kakve su i Dinamo i Hajduk imali u prošlosti, a imaju ih donekle i sad. "Nije nikad bilo ovako jasno i zna se točno kakav je odnos. Nema veze što ih Hajduk uglavnom pobjeđuje, mi se za to moramo pomučiti. Ako 8 ili 9 igrača koji su došli iz Dinama igra u Lokomotivi, ne mogu se oni protiv njih boriti kao protiv Hajduka. To je logično. Dakako da je potrebno i pitanje posudbe igrača riješiti po drugačijim pravilima", njegov je zaključak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara