Brbićev odgovor navijaču: Hajduk ne bi bio prvak ni s Volpijem

Brbićev odgovor navijaču: Hajduk ne bi bio prvak ni s Volpijem

Foto: hajduk.hr

REAKCIJA Marina Brbića na komentar objavljen na Indexu dovela nas je u razgovoru do možda i ključnog pitanja za Hajdukovog predsjednika, koji se nalazi u kaotičnom prstenu "narodnog kluba", dioničara, navijača i njihovih paralelnih očekivanja. U trenucima kada dio naroda napušta klub, Brbić mora prihvatiti i mišljenja onih koji ključnim problemom kluba vide krizu rezultata, a ne rezultata, dok neki govore čak i o moralnoj. Je li Brbić pred svojim najvećim izazovom?

"Oni moraju shvatiti da je put kojim smo krenuli spor i dugotrajan. Situaciju u klubu nije moguće riješiti preko noći, a Hajduk je deset godina bez titule. Odjednom se potencira kriza rezultata, a stalno smo drugi, treći, bili smo i četvrti. Borimo se za Europu i takvo je stanje. Reći ću vam iskreno što mislim, Hajduk nikad neće biti prvak dok se odnosi u nogometu drastično ne promijene i dok utjecaji ne budu ravnopravni. Zar mislite da bi jedan Volpi donio naslov Hajduku? Ja mislim da ne bi", odgovorio je Brbić na pitanje o svojoj viziji kluba i osvrnuo se na pojedine navode iz komentara Damira Markića objavljenog u Indexovoj rubrici "Vaši komentari".

"Fiorentini nije moj, ja sam mu dao otkaz, a u klubu je radio dvadeset godina. U tekstu me se povezuje s Fiorentinijem i trenerima koje nisam dovodio. Nadalje, pitam se čemu dati toliko prostora jednom navijaču, da određuje tko je prikladan igrač za koju poziciju?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatrate li i da je Igor Tudor bio s vama dio projekta "narodni klub" ili ste uvidjeli da se držao po strani? Je li Igor Tudor imao s kim u klubu govoriti o nogometu uopće? 

"Ne mora svatko u klubu misliti da je Naš Hajduk jedini i pravi put, nismo mi nikakav jednopartijski sustav. Tudor je od početka znao kakva je situacija u klubu, i tu nema ništa sporno. Nitko ne govori o tome da je bio jedan od najduže angažiranih trenera. Otišao je jer je tako htio"

"Nadalje, smeta mi što se stalno lupaju cifre koje ćemo navodno platiti novom treneru. Ništa od toga nije istina, ni da ćemo ga platiti 100 ni 200 ni 400 tisuća eura. Nitko ne postavlja pitanje kolika je plaća Matjaža Keka ili Zorana Mamića. Zar je najvažnije pitanje hrvatskog nogometa koliko ćemo platiti Edoarda Reju?", pita se predsjednik Hajduka. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara