Brezni: Hajduk je licemjeran! Zašto je prijavio Lokomotivu, a ne neki drugi klub?

Brezni: Hajduk je licemjeran! Zašto je prijavio Lokomotivu, a ne neki drugi klub?

Foto: Hina

NAKON što je Hajduk prijavio Lokomotivu za varanje u zapisniku, kontaktirali smo i Josipa Breznog, povjerenika HNL-a, koji je otkrio da se pravilo o četiri "lokalno trenirana igrača" ne poštuje i u puno jačim ligama.
 
 
"Istina je da je iz Hajduka došla prijava protiv Lokomotive zbog toga što prema njima Lokomotiva u zapisniku utakmice u srijedu nije imala barem četiri igrača iz svog juniorskog pogona. Najprije, to nije točno, jedan igrač sigurno je njihov, dok su još dva ili tri barem djelomično. Međutim, ono što je jako važno to je činjenica da to pravilo nije isključivo pravilo već je samo preporuka UEFA-e koja ne obvezuje klubove. S druge strane, neki hrvatski klubovi kao Split one godine kad je ušao u prvu Ligu nisu mogli ni ispunjavati te uvjete. Također ponekad i Istra, pa i Rijeka te Lokomotiva", rekao je Brezni.
 
"Kakav bi cirkus bio da Chelsea i Manchester City pro forme u zapisnik stave četiri juniora"
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Također, bez obzira što je istina da je to preporuka UEFA-e ona se ne poštuje u najjačim europskim ligama, poput primjerice Premiershipa. Zašto? Zato što bi se na taj način izgubio smisao profesionalizma. Sad zamislite kakav bi cirkus bio na utakmici Chelsea i Manchester Cityja, dakle klubova koji imaju i po 30 stranaca, a da u zapisniku isključivo pro forme moraju biti četiri juniora. Onda, ono što je u ovom slučaju možda i najvažnije je to da je na posljednjoj skupštini klubova održanoj 5. lipnja prošle godine (onoj na kojoj je izabran Reno Sinovčić) među samim klubovima usuglašeno da se neće inzistirati na tom pravilu, odnosno preporuci UEFA-e
 
"Zašto je Hajduk sad povukao to pitanje, a ne protiv nekog drugog protivnika?"
 
"Hoće li Lokomotiva biti kažnjena gubitkom bodova? To su gluposti. Čak i da odlučim kao povjerenik odrezati neku kaznu ona bi prema pravilniku bila samo financijske naravi. Međutim, to se neće dogoditi jer je moj stav da poštujem samu želju klubova s te skupštine. I čudi me ovaj potez Hajduka jer smatram da je neprincipijelan. Zbog čega su povukli pitanje baš sad, a ne u nekim utakmica prije, protiv protivnika koji također nisu imali 4 domaća igrača? Posebno jer su i njihova dva predstavnika bila na toj skupštini, Brbić i Pavasović Visković, što znači da su i sami pristali na to, a sad se žale", rekao nam je Brezni, koji će sljedećeg tjedna donijeti odluku o mogućoj kazni za četvrtoplasiranu momčad HNL-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara