Britanci šokirani: Platini je idiot koji uništava nogomet

Foto: Guliver Image/Getty Images

"NEZAUSTAVLJIVI idiot koji sve radi na štetu nogometa ponovno jaše", tako svoj tekst o predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju počinje britanski DailyMail.

Nogometni svijet razočaran je odlukom UEFA-e da od 2018. godine starta Liga nacija čije bi najuspješnije reprezentacije izborile plasman na Europsko prvenstvo.

Još ranije Platini je oslabio Euro tako što je povećao broj sudionika sa 16 na 24. Od 2018. će se 20 sudionika dobiti kroz Ligu nacija, a četiri mjesta će biti popunjena momčadima Lige nacija koje nisu prošle kvalifikacije.

Problem je što se Platini potrudio da svaka divizija, pa čak i ona najniža, šalje po jednu reprezentaciju na Euro.

"Poput čudovišta iz horor filmova Platini nezaustavljivo maršira prema svojim žrtvama. Ništa ne može zaustaviti njega i njegove loše planove. Za sebe Platini smatra da je veliki mislilac i reformator. Nažalost nije", piše DailyMail i dodaje:

"Platini je samo majstor lošeg upravljanja, tvorac neusklađenosti i čovjek koji je Kataru omogućio Svjetsko prvenstvo. Teško se sjetiti da je netko imao veći negativni utjecaj na sport u posljednjih 50 godina. Naslijedio je nogomet na njegov vrhuncu i uništio ga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog glasova ćemo gledati Gibraltar na Euru?!

"Nakon što je uništio Euro povećanjem na 24 reprezentacije, što je skoro polovina članica UEFA-e, Platini je imao dva izbora. Priznati pogrešku i ispraviti je ili nastaviti dalje griješiti. Zar uopće sumnjate što je odabrao?"

Britanci nude i logičan odgovor za Platinijeve poteze - glasovi.

"Na Europsko prvenstvo će neka od sljedećih "velesila": Cipar, Malta, Lihtenštajn, Farski Otoci, Andora, San Marino, Gibraltar... I takvih 14 država, 14 sigurnih glasova za Platinija kad budu novi izbori."

Trenutno tih 14 najslabijih europskih reprezentacija u posljednjim kvalifikacijama je zajedno imalo gol razliku od minus 235. I netko od njih će se naći na Europskom prvenstvu!?

A umjesto kvalifikacija imat ćemo prijateljske utakmice velikih reprezentacija kroz Ligu nacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara