Brkljačić: Na "Hanžeku" očekujemo 11 rekorda!

Foto: Damir Krajač / Cropix

TRI SU dana ostala do najvećeg atletskog događaja u Hrvatskoj. 62. Memorijal Borisa Hanžekovića ponovno će okupiti najveće zvijezde, potvrdila je direktorica mitinga, Ivana Brkljačić.

"Ovo je jedno od najboljih izdanja Hanžekovićevog memorijala. Imamo olimpijsku pobjednicu, curu iz Zagreba, naše prvo olimpijsko zlato u Hrvatskoj osvojeno u atletici, zatim osam drugih pobjednika iz Londona, ukupno 17 osvajača medalja. Teško je sada istaknuti nekoga, zaista sjajna, sjajna lista", kaže Brkljačić.

U utorak će na Sportskom parku Mladost nastupiti Sandra Perković, Taoufik Makloufi, Ryan Whiting, Darvis Paton, David Oliver i mnogi drugi velikani atletike, a Brkljačić najavljuje vrhunske rezultate.

"Očekujemo 11 rekorda. Sigurna sam da će se rušiti onaj Usaina Bolta kojeg je on postavio na našem mitingu", ističe direktorica.

Zagrebački miting prirastao je srcu mnogim slavnim atletičarima, poput Davida Olivera, trećeg najbržeg čovjeka na 110 metara s preponama.

"Zaista, ali to nije ono napuhavanje, ti atletičari, kada dođu u Zagreb, oni se stvarno osjećaju kao da su jedva dočekali da prođe sezona i da dođu u Zagreb", naglašava direktorica Brkljačić, koja je posebno ponosna na ugled koji je Hanžek tijekom godina stekao među svjetskom atletskom elitom.

"Svi ti atletičari i svi ti stranci koji dolaze su puni riječi hvale o Hrvatskoj. Znam veliki broj ljudi koji su iz Amerike i iz Japana dolazili u posjetu u Hrvatsku, upravo zbog ovog mitinga. Izravni prijenos ovog mitinga ide  u više od 69 zemalja u svijetu, tako da je ovo jedan vrhunski proizvod i promocija za ovu državu i Grad Zagreb", zaključuje Brkljačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara