Čačić: Italija je favorit u finalu

Čačić: Italija je favorit u finalu

Foto: Ronald Goršić / Cropix

UOČI odlaska na finalni dio priprema i Austriju trener Modrih Ante Čačić održao je press konferenciju.

"Iza nas je više od 20 treninga, a tek nas očekuje najteži dio. U Austriji ćemo odigrati i tri jake prijateljske utakmice protiv Dinamo Kijeva, Spartaka i Slovana", rekao je u uvodu Čačić.

"Zašto Spartak i Dinamo Kijev? Osobno volim jake pripremne utakmice jer one potaknu igrače na maksimalni angažman. Odlično će te utakmice poslužiti za maksimalno opterećenje cijele momčadi, tako da ću moći dobiti pravu sliku kapaciteta ove ekipe", istaknuo je trener Dinama.

"Sammir i Rukavina su pravi, to me najviše raduje"

Zadovoljan je aktualnim kadrom, iako ima mjesta za nekoliko pojačanja...

"Što se tiče momčadi, u Austriji putuju svi osim ozlijeđenog Krstanovića. Zadovoljan sam kadrom, iako naravno ima još mjesta za nekoliko pojačanja. Čop? Duje je u Dinamo došao u dobro stanju i pokazao je da ima kvalitetu za skrenuti pozornost. Zaoštrio je konkurenciju u napadu i sigurno konkurira za sve ozbiljnije dvoboje. Najzadovoljniji sam Rukavinom i Sammirom koji izgledaju puno bolje no na proljeće, a kada su oni pravi i Dinamo je pravi", spremno će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo respektirati ono što je Ludogorec napravio prošle sezone"

Potom je prokomentirao bugarski Ludogorec s kojim će odmjeriti snage u drugom pretkolu Lige prvaka.

"Ludogorec je ozbiljan protivnik i treba se dovesti u natjecateljsku formu. Nadali smo se lakšem protivniku jer smo mislili te dvije lagane utakmice uklopiti u pripremni proces, a ovako već moramo biti na zavidnom nivou tada. Ista je situacija i Bugarima, jer ako smo mi dobili teškog protivnika, oni su dobili najtežeg", istaknuo je Čačić.

"Moramo respektirati to što je Ludogorec napravio prošle sezone. Imaju vrlo dobro momčad i zaista su ozbiljan protivnik, međutim naš cilj je jasan - želimo vratiti u Ligu prvaka", dodao je.

"Italija je favorit u finalu Eura"

Na koncu se osvrnuo i na polufinalni dvoboj Eura...

"Prandelli je napravio strašan posao u pripremama i sada bere plodove. Italija je zasluženo u polufinalu i prema onome što je pokazala smatram je favoritom za osvajanje, bez obzira što se s druge strane nalazi ponajbolja momčad u povijesti nogometa", za kraj će.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara