Casillas i službeno postao novi vratar Porta, bijesni navijači Reala tražili ostavku Pereza

Casillas i službeno postao novi vratar Porta, bijesni navijači Reala tražili ostavku Pereza

Foto: Guliver Images/Getty Images, Screenshot; Porto

"NADAM se da će me navijači pamtiti kao dobru osobu, a ne po tome jesam li bio dobar ili loš vratar", rekao je Iker Casillas, koji nije mogao suspregnuti suze na oproštaju od voljenog kluba kojem je poklonio 25 godina života.

Casillas napušta klub u kojem je započeo nogometnu karijeru, a odlazi u Porto gdje bi trebao okončati karijeru.

"Prije svega, hvala svima što se došli danas...", rekao je Casillas i zastao na trenutak. Emocije su bile jače, krenule su suze.

"Kao što znate, više nisam igrač Real Madrida. Prelazim u Porto s kojim sam potpisao dvogodišnji ugovor", rekao je legendarni vratar."Ovo je vrlo težak dan za mene. Real mi je dao sve u životu. Sjećam se kada sam još kao 9-godišnji klinac obukao dres Reala, bilo je to ispunjenje sna. Želim se zahvaliti svim navijačima, trenerima, svima koji su bili uz mene. Pogotovo navijačima, uvijek ću biti s vama i vikati "hala Madrid". I znajte, ovo nije zbogom, ovo je samo doviđenja. Ponovno ćemo se susresti", zaključio je Iker.

Navijači traže Perezovu ostavku, predsjednik se brani: Iker je htio otići

Predsjednik Reala Florentino Perez zahvalio se Casillasu na svemu što je napravio za klub, a istaknuo je kako je kao legenda kluba - nezamjenjiv.

"Nitko u klubu nije tražio od njega da nas napusti, ovo je bila njegova želja. Volio bih da je ostao i zaključio karijeru u Realu, ali razumijem njegovu odluku", rekao je Perez.

Navijači ne vjeruju u njegove riječi. Španjolski mediji već su pisali kako Perez radi mjesta za dolazak Davida de Gee, koji je navodno tražio garanciju da će biti prvi vratar kraljevskog kluba. Casillas je, stoga, morao birati između dva zla; klupa koju nikako ne podnosi ili odlazak. Zato je jedan dio bijesnih navijača vikao na Casillasovom oproštaju: "Perez, odlazi".

"Navikli smo na kritike. Riječ je o ljudima koji imaju koristi od toga. David de Gea je sjajan vratar, ali on je igrač Manchester Uniteda i smatram ga samo dobrim prijateljem kluba", rekao je Perez, koji je obećao da će Real organizirati oproštajnu utakmicu za Casillasa.

"Iako je Iker tražio nešto skromno, mi ćemo organizirati oproštajnu utakmicu. Klub već radi na tome, a kako sada stvari utakmica s Portom bi se trebala odigrati 12. kolovoza na Bernabeuu. Ugovor je potpisan", zaključio je Perez.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara