Četiri godine od sramotnog "Decisiona": Hoće li se LeBron iskupiti i Clevelandu donijeti prvi naslov?

Četiri godine od sramotnog "Decisiona": Hoće li se LeBron iskupiti i Clevelandu donijeti prvi naslov?

Foto: Screenshot

NA DANAŠNJI dan prije četiri godine LeBron James je s osmijehom na licu u udarnom terminu na ESPN-u objavio kako napušta Cleveland Cavalierse i svoj talent seli na Floridu u Miami Heat.

Preko noći je od idola navijača postao najomraženija osoba u Clevelandu. Navijači koji su se kleli na vječnu ljubav najboljem košarkašu svijeta odmah nakon njegove odluke počeli su paliti dresove s brojem 23, a kamenovali su i zgradu ESPN-a čijeg je studija James otkrio ono što navijači Clevelanda nisu željeli čuti.

Iako je od "The Decisiona" donirao u humanitarne svrhe sav prihod od reklama (čak šest milijuna dolara), LeBron je postao omražen i širom Sjedinjenih Američkih Država. Njegov potez su i mnogi legendarni košarkaši nazvali sramotnim i izdajom Clevelanda.

"Osobno garantiram da će Cleveland Cavaliersi prije doći do naslova NBA prvaka nego samoprozvani bivši Kralj, narcisoidna kukavica", pokušao je utješiti navijače svog kluba vlasnik Clevelanda Dan Gilbert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gilbert pregovara o povratku "narcisoidne kukavice i bivšeg Kralja"

Već u prvoj sezoni u Miamiju James je igrao finale, a potom i sljedeće tri. Slavio je u dva finala uz dva MVP naslova najboljeg igrača finalne serije. Ipak, nakon poraza u posljednjem finalu od San Antonija odlučio je postati slobodan igrač, te još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru. Navodno je upravo Cleveland favorit za njegovo dovođenje, a Gilbert je već razgovarao s Jamesovim agentom.

"Vlasnik Clevelanda Dan Gilbert je napisao ružno pismo o meni. No, mama mi je davno rekla da pokušam uvijek vidjeti svjetlo i bolju stranu u ljudima, pa pokušavam to i u njegovom slučaju. Uostalom, tko zna, možda se jednom vratim u Cleveland. Ja i dalje volim taj klub, kao i njegove navijače. Akron je moj grad, Ohio mi je u srcu i nemam ništa protiv toga. Ako budem tamo dobrodošao, razmislit ću svakako o mogućem povratku", rekao je James odmah nakon "The Decisiona".

Otkako je napustio Cleveland taj klub ne da nije bio u borbi za titulu, već nije izborio niti plasman u doigravanje. A navijači su spremni sve oprostiti Jamesu samo kako bi opet počeli pobjeđivati. Čak su ga i na utakmicama između Clevelanda i Miamija molili da se vrati.

Sada Amerika navija da se James iskupi, za kako sam priznaje sramotan "The Decision", vrati kući i Clevelandu donese prvi naslov u povijesti. Sada bi mu bilo puno lakše nego 2007. kada je najlošiju momčad u povijesti doveo do finala jer bi u prvim izborima drafta Irvingu, Bennettu i Wigginsu imao veću pomoć nego što je imao ranije u Clevelandu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara