Ciboni je uspjelo što Dinamu nije: I ova blamaža mora stati

Foto: Cropix / G. Mehkek

UPISALI  su deveti poraz u nizu ove sezone, ukupno 22. u skupinama europskih natjecanja. Ciboni je uspjelo ono što nije Dinamu; postali su najgora momčad Eurocupa. I opravdanja koja dolaze iz sobe drugog "gradskog bolesnika " slična su Dinamovim: "za nas je to svemirska, a ne europska liga".

Cibonin direktor Zdenko Antunović kaže da jednostavno moraju proći ovaj bolni period, "jer je došlo vrijeme da se stane na kraj rasipanju novca". Voditelj ekipe Danije Lutz može samo slegnuti ramenima. Bilo mu je neugodno nakon utakmice protiv Spartaka. Cibona je poražena 90:63.

"Sram me jer se nismo borili", rekao je Lutz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj sezoni Eurocupa još su dvije momčadi bez pobjede nakon pet kola, Azovmaš i Spirou Basket, no Vukovi su i u tom društvu najlošiji jer imaju najgoru koš-razliku, -81. Utakmice u prosjeku gube sa 16 poena.

Kada pod toranj dođe Ulm, najlošiji protivnik u skupini, Cibona bi morala zaustaviti niz. U nedjelju iz čeka derbi s Cedevitom, i jedina je dobra stvar što će Lutz u momčadi imati Darija Šarića. Šibenčanin je registriran i trebao bi konačno zaigrati.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara