Cico Kranjčar: Ova generacija nije gotova, porazi su ih sigurno mobilizirali!

Cico Kranjčar: Ova generacija nije gotova, porazi su ih sigurno mobilizirali!

Foto: Getty Images / Guliver image

NIKU KOVAČA na prvom treningu reprezentacije u nedjelju navečer došao je pozdraviti bivši učitelj Cico Kranjčar. Reprezentacija je trenirala na Hitrec Kacijanu, a novi izbornik suočio se odmah i s problemima. Ozlijedili su se Ivica Olić te Ivan Strinić za kojeg nažalost nema spremne zamjene.

No, Kovač do srijede mora naći rješenje. Pred njim je svega pet treninga do leta za Island u srijedu. Odmah je nametnuo žestok tempo, igrači su nakon dugo vremena trenirali na dan okupljanja. Novinarima je pristup bio dozvoljen 15 minuta. Reprezentacija je iz Štimčevog Asa preselila u Buzin. Osim na Maksimiru, trenira i na stadionu u Velikoj Gorici, no današnji raspored poremetila je oluja.

"Idemo na Island zabiti gol", rekao je Kovač.

Cico Kranjčar dva je puta pobijedio islandskog izbornika Lagerbaeka dok je vodio Švedsku. Vjeruje da će isto uspijeti i Kovaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da će dati sve za reprezentaciju, kao i uvijek. Kao igrač je bio karakteran i gdje god je igrao, bio je vođa na terenu. Vjerujem da će dobro pripremiti momčad za Island. Ne smijemo se bojati, ali respekta mora biti. Island ima jako dobre pojedince, ali imaju i dobru momčad. Igraju jedni za druge", rekao nam je Kranjčar uoči treninga na Maksimiru. 

Hrvatski igrači posljednjih godinu dana igrali su upravo suprotno. Niko Kovač u razgovoru za Index uoči početka akcije Island rekao je da je nedostatak zajedništva i organizacije na terenu bio ključni problem u kvalifikacijama. Kako izbornik koji je Hrvatsku vodio na SP-u 2006. godine vidi generaciju koja je, dojma smo, mogla napraviti više.

"O ovoj generaciji moram dati pozitivno razmišljanje. Iza njih je šest godina iskustva, manji dio su odradili sa mnom, a sa Slavenom su stasali. Iza njih su dva EP-a, imaju iskustvo i vjerujem da su ih posljednji rezultati mobilizirali", rekao je Cico, kojem je sigurno i sin Niko prenio dojmove iz svlačionice.

"Samo da njega ozljede zaobiđu..."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara