Čilić: Hvala Goranu, igram vrhunski tenis!

Čilić: Hvala Goranu, igram vrhunski tenis!

Foto: Hina

MARIN ČILIĆ zaustavljen je u četvrtfinalu Wimbledona, u pet setova bolji je bio Novak Đoković, a nakon susreta Marin pomalo razočaran, ali i zadovoljan učinjenim u All England Clubu.

"Sve sam bliže i bliže vrhu, ali nažalost pobjeda je još jednom izmakla. Osjećam se malo razočarano, imao sam stvarno dobru šansu, no mislim da je veliku prevagu za cijeli meč donio početak četvrtog seta", njegova je analiza.
 
"Dopustio sam Đokoviću da se vrati u igri i napravi ta dva breaka. Bio sam svjestan situacije da moram zadržati taj intenzitet i biti mentalno unutra, ne dopustiti mi šansu, no to mi je izmaklo iz ruku."
 
"Koliko god sam se kasnije pokušavao vratiti, nisam uspio", jednostavan je zaključak onoga što se događalo u posljednja dva seta, kad Čilićeva igra nije viša bila na istoj razini iz prethodna dva seta.
 
"Igrao sam sjajno na turniru, presretan sam zbog ulaska u četvrtfinale"
 
"No, mogu biti presretan ulaskom u četvrtfinale, igrao sam sjajno. Danas servis nije funkcionirao najbolje, no uspio sam to nadoknaditi s ostatkom igre", dodao je.
 
Ovo će mu donijeti pomak na ATP ljestvici, a značajniji pomaci mogu se očekivati i u nastavku godine. Razlog je što prošle sezone u tom periodu zbog suspenzije nije igrao pa nema bodova koje treba braniti.
 
"Preda mnom je zbilja lagodna situacija, sve što osvojim će se upisivati u moj renking. No, ono što je bitno je da nastavim ovako raditi i igrati, želim na ovim velikim turnirima napraviti velike rezultate", poručio je.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Danas je bilo veliko iskustvo igrati protiv ovakvog igrača u četvrtfinalu Wimbledona prvi put. Što više budem imao ovakvih mečeva, definitivno ću se bolje snalaziti", istaknuo je Marin.
 
Veliki utjecaj Ivaniševića
 
Dakako, trener Goran Ivanišević sigurno je bio od pomoći na turniru kojeg je osvojio 2001. godine. "Goran je napravio veliki utjecaj na mene i moju igru,. Nije bilo jednostavno, morao sam ja to prihvatiti, moralo se prikazati na terenu."
 
"Ovdje se to dogodilo i mislim da je to veliki poticaj za nastavak naše suradnje i nastavak mog napretka."
 
Upravo će mu ovaj turnir biti primjer tenisa kojeg želi i dalje igrati: "Tenis koji sam pokazao ovih zadnjih deset dana je bio zbilja fenomenalan. Uživao sam na terenu, igrao sam vrhunski tenis."
 
"Osjećali smo da mi treba jedna ili dvije pobjede da mi se otvori, to se dogodilo baš ovdje, na mom najdražem turniru."
 
"Ovo je pokazatelj za nastavak moje karijere, radimo jako dobro i moram zahvaliti Goranu koji mi je pomogao na nađem sebe, odnosno da nađem svoju igru", zaključio je Čilić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara