Čilić lakoćom pobijedio Žemlju: U četvrtfinalu Indoorsa protiv Kavčiča

Čilić lakoćom pobijedio Žemlju: U četvrtfinalu Indoorsa protiv Kavčiča

Foto: AFP

MARIN ČILIĆ prvi je Hrvat u četvrtfinalu zagrebačkog Indoorsa. U drugom kolu svladao je Slovenca Grega Žemlju sa 6:2, 6:3.

Prvi napad na suparnikov servis Čilić je imao u trećem gemu. Stigao je do tri vezane break lopte, te je iskoristio prvu nakon pogreške Slovenca. I nakon breaka Čilić je dominirao, pa je do novog breaka, kojim je uzeo set, stigao u osmom gemu.

Drugi set je bolje otvorio Žemlja. U petom gemu je izborio tri vezane break lopte, ali ih nije iskoristio. U istom gemu je stigao do još jedne, ali je i nju spasio hrvatski tenisač. U sljedećem gemu je prvi nositelj kaznio Slovenca. Stigao je do 0:40, a iskoristio je prvu sjajnim lobom. Do kraja meča Čilić je bez problema odservirao dva gema za pobjedu.

"Kavčič ne može razbiti suparnika"

Nakon slavlja najzadovoljniji je bio servisom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjajno sam servirao, vrhunski cijeli meč osim dva gema u drugom setu. Kad ovako serviram ne vjerujem da me netko može pobijediti. S odličnim servisom imam dosta prostora za druge stvari u igri."

U četvrtfinalu će igrati protiv drugog Slovenca Blaža Kavčiča, koji je iznenađujuće izbacio Marcosa Baghdatisa.

"Kavčiča ne znam, nisam igrao s njim. Igra dobro, na duže poene, ali ne može razbiti suparnika", smatra 12. tenisač svijeta.

Poraz u drugom kolu upisao je "lucky loser" Marcan. Na turnir je upao umjesto drugog nositelja Andreasa Seppija, a izgubio je od Nijemca Philippa Petzschnera sa 6:3, 6:4.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara