Čilić na saslušanju u Londonu! Murray poručio: "Svi znamo što se događa, ne znam čemu šutnja"

Foto: Guliver Image/Getty Images

U PREDVEČERJE ključnog okršaja u Davis Cupu za ulazak u Svjetsku skupinu, britanski tabor i otočki mediji pozabavili su se jednom hrvatskom zvijezdom koje neće biti u Umagu. Gdje je nestao Marin Čilić? Pitanje je koje posljednjih dana postavljaju i talijanski teniski portali. "OKtennis" piše kako je Čilićev nestanak prava misterija.

Najbolji hrvatski tenisač nestao je s lica zemlje nakon što je u Wimbledonu otkriveno kako je u na turniru u Münchenu uzeo lijek koji sadrži zabranjenu supstancu. Od tada Čilić nije odigrao meč, niti se obratio javnosti koja više od dva mjeseca čeka objašnjenje zašto ga neće biti ni ovog vikenda u Umagu gdje će Dodig i dojučerašnji junior Ćorić odmjeriti snage s Andyjem Murrayjem i britanskim ambicijama. Službena isprika bila je ozljeda.

"The Independent" piše kako će Čilić upravo danas, na dan prvog meča Hrvatske i Velike Britanije (11 sati), u Londonu pristupiti saslušanju zbog pada na dopinškom testu.

Prema pisanju britanskog tiska, Čilić će za cijelu situaciju kriviti pogrešan lijek kojeg mu je kupila majka, a koji je sadržavao dodatak glukoze.Čilić pauzira od svibnja, otkada i šuti za medije. Prema jednoj teoriji, najbolji hrvatski tenisač odrađivao je tromjesečnu "tihu suspenziju" i očekivao se na terenu već krajem rujna. Nije poznato zbog čega je Svjetska teniska federacija (ITF) toliko čekala na saslušanje, osim ako meč Davis Cupa nije bio idealan trenutak za pomrsiti račune Hrvatskoj.

Andy Murray britanskim je novinarima rekao: "Mislim da je konačno vrijeme da svi saznamo što se događa. Svi znamo što se događa, očito je pao na testu, samo ne znam zašto se o tome šuti. Nije ozlijeđen. Ne razumijem".

"Kad jednom izađe informacija van, nije važno je li saslušanje trajalo dva, tri ili četiri mjeseca, dokle god nije igrao svo ovo vrijeme. Mislim da je to previše vremena za bilo koga da kaže je li pao na dopinškom testu", dodao je Murray.

Više o meču Hrvatske i Velike Britanije na temi Davis Cup:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara