Ćirina odiseja u poplavljenoj Bosni: Nakon velikog trijumfa u Mostaru, 24 sata se probija do Tuzle!

Ćirina odiseja u poplavljenoj Bosni: Nakon velikog trijumfa u Mostaru, 24 sata se probija do Tuzle!

Foto: FaH/ Fena/ ds

POBJEDOM nad Braniteljom (1:0) u Mostaru, tuzlanska Sloboda pod vodstvom Ćire Blaževića još je korak bliže povratku u Premijer ligu BiH, jer tri kola prije kraja natjecanja u drugoj ligi, drži prvo mjesto ispred jedinog konkurenta, Jedinstva iz Bihaća.

Ali, čini se da će se lakše vratiti u prvu ligu, nego u svoju Tuzlu, jer obilne kiše, koje su u velikom dijelu BiH prerasle u elementarnu nepogodu, u tome ga onemogućavaju, pa doslovno 24 sata nakon pobjede u Mostaru, igrači i vodstvo Slobode nastoje iz Hercegovine autobusom doći do istočne Bosne. 
 
U Sarajevu je tuzlanska ekspedicija saznala da do cilja ne može uobičajenim putem preko Olova i Kladnja, pa je produžila do Zenice, ali su tamo obaviješteni da je dio puta prema Doboju poplavljen. Zato su nakon noćenja krenuli potpuno okolnjim putem, preko Banja Luke. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što su u Zenici prespavali, jer je javljeno da je i dionica puta koja vodi prema Doboju poplavljena, uslijedila je nova promjena pravca i umjesto ka Doboja kreću put Banja Luke. Od tamo je Slobodin autobus skrenuo prema Savi i granici s Hrvatskom.
 
U tuzlanskom klubu zahvalili su se hrvatskoj graničnoj policiji, koja je podlegla Ćirinom šarmu i Tuzlake bez putovnica pustila u Hrvatsku, kako bi preko Županje i Orašja na kraju došli do Tuzle!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara