Ćiro: Platini je bio okrutno iskren, njegov govor nije folklor, treba ga vrlo ozbiljno shvatiti

Foto: Ronald Goršić / Cropix

ĆIRO BLAŽEVIĆ prokomentirao je govor Michela Platinija na proslavi sto godina hrvatskog nogometnog saveza.

"Kako je Platini govorio, rekao sam sebi srećom da nitko ne zna francuski. Njegovo govor me iznenadio, ali lagao bih kada bi rekao da mi nije imponirao. Znate, francuski je vrlo osebujan jezik, a onaj tko ne poznaje njegov duh malo može ublažiti što je rečeno. Platini je bio okrutan, okrutno iskren. On raspolaže činjenicama i zato ne bih olako shvatio njegova upozorenja. Ne, ne vjerujem da je Platinija netko instruirao. Sigurno je lako saznao da su neki dužnosnici uhićeni, a nogometaši osuđeni", rekao je Ćiro u uvodu.

"Platini lijevom rukom može skinuti svaku nogometnu naciju"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je što niste vidjeli moj susret s Blatterom. Šuker je bio pored nas, ali nije ništa razumio jer smo pričali francuski. A kako će i razumjeti kada zna samo španjolski i šatrovački, haha. Kaže mi Blatter da mi nikada neće zaboraviti što sam ga istjerao iz ekipe u Sionu. Za razliku od njega, Platini nije manga. Znate, Blatter je shvatio sve što je Platini rekao jer mu je francuski materinji jezik, a onda je malo pokušao amortizirati situaciju. Mislim da je Platini iz godine u godinu sve bolji i bolji na svojoj funkciji. On zna da lijevom rukom može skinuti svaku nogometnu naciju. Platinijeve riječi sigurno nisu bile folklor", nastavio je.

"Jovanoviću, povukli ste krasan potez, sve ste upozorili da kreće inspekcija"

"HNS i Vlada prebacuju jedni drugima, pitanje. To je stvar individualne interpretacije, žele se zaštiti oni koji su prozvani. Platini je bio savršeno jasan, poslao je poruku Vladi i konstatirao da se hr nogomet nalazi u krimi miljeu. Znate kako to kod nas ide. Kaže, jebat ću mu majku, a onda ništa. Platini je ozbiljno mislio. Njegova upozorenja nisu kao ona što daje Jovanović koji kaže za mjesec dana ćemo pregledavati papire. To je kao da obijem banku, a onda mi netko javi da sakrijem lovu jer dolazi policija. Jovanović je u HNK-u bio vrlo civiliziran i obratio mi se s puno kurtoazije. Njegov pomoćnik pitao me zašto napadam takvog čovjeka. Evo, sad ću biti ljubazan, povukli ste krasan potez, sve ste upozorili da kreće inspekcija", za kraj će.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara