Ćiro u suzama: Umro je jedan sportski velikan!

Foto: Guliver Images/Getty Images

MIROSLAV BLAŽEVIĆ teško je primio vijest o smrti Vlatka Markovića.

"Umro je jedan sportski velikan. Htio to netko priznati ili ne, ali njegovo trajanje potvrđuje njegovu vrijednost. Bio je reprezentativac Jugoslavije, značajan trener u Francuskoj, gdje se, uostalom, afirmirao kao trener. Bio je izbornik hrvatske reprezentacije, toliko godina prvo čovjek HNS-a. Mislim da su to dovoljne reference", ispričao je za Index šokirani Ćiro.

''Marković je obilježio jednu epohu vladavine hrvatskim nogometom, bio je nazočan na svim velikim nogometnim manifestacijama i u njegovoj epohi Hrvatska je imala velike rezultate i zadržala se među prvih deset reprezentacija svijeta na FIFA-inoj ljestvici''

Ćiro će Markovića posebno pamtiti po događaju koji je usmjerio njegovu trenersku karijeru. Naime 1996. nakon poraza poraza od Njemačke u četvrtfinalu Eura u Engleskoj, jedan novinar na konferenciji za novinare je pitao Ćiru kad će podnijeti ostavku. Ćiro mu je, kaže, na to odgovorio.

"Evo ti je odmah. Kad hoćeš ostavku evo ti je. Javno sam dao ostavku. A Vlatko Marković je skočio sa strane i rekao: Dat ćeš ti kurac ostavku. Kad ga vi niste postavili neće te ga ni rušiti''. I tako sam ja ostao i nakon dvije godine bio treći na svijetu", prisjetio se Ćiro za MediaServis.

> Srebrić: Savez je pod vodstvom Vlatka Markovića ostvario odlične rezultate i financijsku stabilnost

> Po čemu ćemo pamtiti najkontroverznijeg predsjednika HNS-a

> Umro je Vlatko Marković

> Dinamo tuguje: Marković je HNS učinio kvalitetnijim

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara