Corinna potjerala novinare i ostala uz Schumijev krevet: "Ostavite našu obitelj na miru!"

Foto: Getty Images; Screenshot; Bild.de; Montaža/Index

MICHAEL SCHUMACHER deveti dan nakon teškog pada na skijanju u Francuskoj i dalje leži u induciranoj komi. Liječnici tvrde da je i dalje kritično, ali stabilno.

Najnovije informacije pratite na Indexu!

Schumijev pad snimio je njemački turist?

Velikan Formule 1 teško je stradao krajem 2013. godine na skijanju u Maribelu. Nagađalo se kako je pomagao prijatelju u nevolji, da se izgubio na opasnom dijelu staze, pa i da je vozio prebrzo i neoprezno. Policija još istražuje okolnosti nesreće, a u tome im navodno pomaže i snimka s kamere koju je Schumacher imao na kacigi.

Prema najnovijim informacijama francuskog Ledauphine.com, Schumijeva kamera bila je uključena, a snimka je netaknuta te će pomoću nje policija otkriti kako je došlo do nesreće.

Istražitelji pokušavaju dobiti snimku s mobitela jednog njemačkog turista koji je prema pisanju "Der Spiegela" snimio nesreću. Nijemac iz Essena navodno je snimao svoju suprugu kada je slučajno uhvatio trenutak Schumacherovog pada. Prema toj priči, bivši F1 pilot skijao je brzinom od oko 20 km/h.

U srijedu ujutro istražitelji bi trebali otkriti više detalja o samoj nesreći.

Corinna Schumacher potjerala novinare iz bolnice

Corinna Schumacher jutros se novinarima obratila kratkom molbom preko menadžerice svog supruga Sabine Kehm.

"Molimo vas da nas podržite u zajedničkoj borbi s Michaelom. Važno nam je da pustite liječnike i bolničko osoblje da rade u miru. Molim vas, vjerujte njihovim priopćenjima i ostavite liječnike i našu obitelj na miru", poručila je Schumacherova supruga Corinna.

Glasnogovornica obitelji Sabine Kehm je dodala kako Schumacherova obitelj vjeruje da njihovo prisustvo uz bolnički krevet pozitivno djeluje na Michaelov oporavak. "Neki vjeruju da to može pomoći kod komatoznih pacijenata. Corinna i ostatak obitelji vjeruju da Michael osjeća njihovu podršku", dodala je.

"I dalje može doći do komplikacija"

Schumacher je pod konstantnim nadzorom liječnika koji njegovo stanje i dalje nazivaju kritičnim, iako mediji prenose kako je posljednjih dana stabilno. Bild je do novih saznanja došao preko liječnika Jean-Francoisa Payena, koji je izjavio kako Schumacher više nije u životnoj opasnosti.

Dr. Payen "Bildu" je otkrio kako bi se Schumacherovo stanje moglo dalje odvijati. "Kada će ga liječnici probuditi iz kome, još je nejasno. Ne možemo reći niti hoće li se sigurno u potpunosti oporaviti. Sljedećih dana provest će se testovi da se utvrdi kako mozak funkcionira. Još uvijek može doći do komplikacija, krvarenja u mozak, što bi moglo biti kobno", rekao je. 

Odvjetnici spremaju tužbu protiv skijališta?

Dio medija tvrdi kako su odvjetnici već počeli slagati tužbu protiv francuskog skijališta zbog navodno neadekvatnih oznaka na stazi.

Dvostruki olimpijski skijaški pobjednik Markus Wasmeier stao je u obranu skijališta Maribel i njegovog osoblja.

"Takve staze sa stijenama su normalne. Ne možete taj problem riješiti jer biste inače morali cijelu planinu okovati zaštitnim ogradama. Svatko tko se kreće izvan staze radi to na vlastitu odgovornost. I profesionalci padaju kada naiđu na kamen", rekao je Wasmeier i dodao: "Želim Michaelu da se što prije oporavi".

Schumacherova oporuka: Kome je ostavio 1,2 milijarde dolara?

Oko Schumijevog stanja danima vlada pravo ludilo širom Europe. Navijači su pohrlili u Grenoble pred bolnicu pružiti podršku idolu koji je u komi dočekao i 45 rođendan. Na internetu se danima pojavljuju lažne snimke njegove nesreće, a ima i onih koji su ga već "pokopali".

Mediji se zabavljaju Schumijevom oporukom koju je napisao još 2010. godine, kako je rekao, "ne zbog straha od F1 utrka već zbog opasnosti u svakodnevnom životu".

Schumacherovo bogatstvo procjenjuje se na 1,2 milijarde dolara, koje bi trebala naslijediti njegova obitelj, supruga i djeca.

VIŠE O NESREĆI MICHAELA SCHUMACHERA ČITAJTE NA INDEXU:

> Uznemirujuća vijest: "Schumacheru je još od ranije oštećen mozak"

> Schumacher je snimio vlastitu nesreću?

> Oporavio se nakon tragičnog spusta: "Pao sam kao Schumacher i preživio"

> Nitko ne može reći da će Schumacher ovo preživjeti

> Ovo je stijena u koju je udario Schumacher: Šampion kritično nakon operacije uklanjanja krvnog ugruška iz mozga!

> Schumi u komi dočekao rođendan, navijači se okupljaju ispred bolnice: "On je borac, šampion, ozdravit će"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara