Ćorluka umirio Kovača: "Nema pozicije koju ne bih igrao za reprezentaciju"

Foto: Screenshot

HRVATSKA nogometna reprezentacija odradila je u četvrtak poslijepodne još jedan trening, ovoga puta na Maksimiru, a okupili su se svi reprezentativci osim Luke Modrića i Nike Kranjčara, a nije bilo niti Ivana Strinića, koji zbog ozljede neće biti na popisu putnika za Brazil.

Izbornik Niko Kovač provjerava opcije koje ima na raspolaganju za pokrivanje lijevog boka, a među onima koji konkuriraju za tu poziciju je i Vedran Ćorluka, kojem je inače bliža i draža pozicija u sredini obrane.

"Naravno da sam spreman i na to, nema pozicije koju ne bih igrao za reprezentaciju. Igrao sam lijevog beka i za klub, a izostanak Strinića i Iličevića svakako je hendikep, oni su bili u kombinacijama", rekao je hrvatski reprezentativac član moskovskog Lokomotiva.

O razmišljanjima prije Brazila kaže:

"Očekivanja su velika, cilj je proći skupinu koliko god teška bila. Uvjereni smo da smo sposobni to učiniti".

"Uvijek je lijepo vratiti se u reprezentaciju. Većina nas imala je odlične sezone u klubovima, osvojili smo mnogo trofeja, no svi znamo zašto smo ovdje i zaboravit ćemo klupsku sezonu te se koncentrirati na Svjetsko prvenstvo", dodaje Čarli.

Naglasio je kako Kovač dao smjernice igračima, a angažman će biti maksimalan od samog početka.

"Disciplina će biti željezna, i radit će se punim tempom, što se pokazalo već danas. Red, rad i disciplina podignuti su na još višu razinu i nadam se da će nas poslužiti sreća i zdravlje te da ćemo prenijeti izbornikove zamisli na teren".

Hrvatska u petak putuje na austrijski dio priprema, u Bad Tatzmannsdorf:

"Tamo smo uvijek lijepo dočekani, uvjeti su odlični i imamo mir. Mislim da je izbornik dobro odlučio," zaključio je Ćorluka.

> Olić objasnio: Mi smo Brazilu samo prva prepreka do naslova. No, to sam i ja njima rekao!

> Posljednji lagani trening za Kovačeve igrače: Slijedi pakleni tjedan u Austriji

> Hrvatska bez lijevog beka, Strinić ne ide na SP!

> Jarni za Index: Lijeve bekove treba stvoriti. Vjerujem u Pranjića, sve je naučio

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara