Čovjek koji je (nepravomoćno) mitom doveo Karlovac do prve lige: "Isplati se ulagati u HNL"

Čovjek koji je (nepravomoćno) mitom doveo Karlovac do prve lige: "Isplati se ulagati u HNL"

Foto: Hina

NEVEN ŠPRAJCER bivši je tajnik rasformirane Udruge prvoligaša i NK Karlovac, te još uvijek aktualni predsjednik karlovačkog nogometnog saveza i izvršni direktor NK Istre, koji je nepravomoćno osuđen u aferi "pošteno suđenje". Šprajcer je prema optužnici nekadašnjem kralju sudaca Željku Širiću isplatio 25 tisuća eura za siguran upad Karlovca u prvu ligu, a suradnju je "podebljao" s još 15 tisuća eura godišnje (na rate) čime je stekao pravo izbora sudaca po svom guštu.

Nepravomoćno je osuđen na deset mjeseci zatvora, uvjetno s rokom kušnje od četiri godine, te mu je četiri godine zabranjeno obavljati dužnosti u nogometnim klubovima i tijelima Hrvatskoga nogometnog saveza. U iščekivanju pravomoćne presude, Šprajcer se operativno bavi privlačenjem ulagača i prodajom dionica NK Istra. 

"Ruski poduzetnik i trenutno većinski vlasnik NK Istre 1961 Mikhail Shcheglov prvi je strani investitor koji je uložio u hrvatski nogomet i kao takav i prvi koji neće izgubiti puste milijune, ukoliko dođe do prodaje kluba. To je dokaz kako se u hrvatski nogomet ipak isplati ulagati te kako Prva Hrvatska nogometna liga nije neisplativ proizvod", izjavio je u petak izvršni direktor pulskog prvoligaša, prizivajući prodaju većinskog paketa dionica kluba američkim ulagačima.

"I dalje smo u fazi pregovora kao što smo bili i ranije, ali najmanje deset posto bliži smo konačnoj realizaciji", dodao je ovaj nogometni "teškaš" uz napomenu da su američki poduzetnici i predsjednik kluba Shcheglov gotovo 99 posto dogovorili cijenu dionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra interesantna i ulagačima iz Južne Koreje 

Iako se Shcheglov dugo vremena nije pojavljivao u klubu, što je izazvalo i osnovane dvojbe o pravom vlasništvu u klubu, Rus je itekako involviran kada je riječ o prodaji dionica.

Predstavnici američkih ulagača uzeli time-out za konačni odgovor, a neslužbeno se doznaje da postoji i interes iz Južne Koreje za kupovinu kluba.

"Prema informacijama s kojima raspolažem postoji i ponuda iz Južne Koreje koja je i dalje aktualna. Međutim, predsjednik Shcheglov je korektan i ne želi igrati prljavo te želi najprije okončati pregovore s Amerikancima odnosno čekati njihov konačni odgovor. Ovisno o ishodu ovih pregovora, okrenut će se korejskoj ponudi", objasnio je Šprajcer gazdinu taktiku.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara