Čovjek koji je srušio Barcelonu: Najponosniji sam bio kad sam zaigrao protiv Hrvatske

Foto: AFP

NOGOMETNI magazin FourFourTwo otkrio je detalje iz života Roberta Di Matteo. Talijan je privremeno preuzeo Chelsea od Andresa Villasa-Boasa, no nakon odličnih rezultata mogao bi se dulje zadržati na klupi. Prije dva dana je s Chelseajem svladao Barcelonu 1:0 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Roberto Di Matteo rođen je u Švicarskoj gdje se usavršavao za mesara. No, nogomet ga je odveo na drugačije staze, a u igračkoj karijeri je nastupao za Chelsea i Lazio te talijansku reprezentaciju. Novinaru FourFourTwoa Talijan je otkrio što smatra svojim najvećim postignućem.

"Najponosniji sam bio kad sam debitirao za talijansku reprezentaciju ujesen 1994. protiv Hrvatske u Palermu. Nisam vjerovao da ću zaigrati za reprezentaciju. Kad sam zaigrao, osjetio sam nevjerojatan ponos jer sam predstavljao naciju od 58 milijuna ljudi", rekao je Di Matteo iako je Hrvatska slavila u tom susretu 2:1.

Di Matteo kaže da mu je najteže bilo kad je zbog ozljede propustio Svjetsko prvenstvo 1994. "Moj najteži trenutak u igračkoj karijeri svakako je bila teška ozljeda na kraju sezone 1993/94, zbog koje sam propustio nastup na Svjetskom prvenstvu u SAD-u, gdje je Italija igrala sjajno i dogurala do finala."

Prokomentirao je i kratku mesarsku karijeru: "Počeo sam učiti za mesara kada sam imao 16 godina. Moja je praksa u mesnici trajala tri tjedna nakon čega sam odustao. Nisam se mogao pomiriti s činjenicom da ću cijeli život obrađivati meso. I danas, međutim, jako dobro baratam nožem zahvaljujući tom kratkotrajnom iskustvu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara