Cro Cop jedini ima Prideov i K-1 pojas! "Neki su me prerano slali u grob"

Foto: Ronald Goršić , Damir Krajač / Cropix
Video: Damir Horvatović

MIRKO FILIPOVIĆ osvojio je K-1 World Grand Prix! U finalu je odlukom sudaca pobijedio Ismaela Londta.

"Hvala svima na prekrasnoj podršci. Ovakvu podršku nikad nisam imao ni u najboljim danima u Japanu. Ispunio mi se dječački san. Hvala mom timu koji je mjesecima krvario sa mnom", prva je reakcija Mirka nakon pobjede u ispitu karijere.

Filipović je jedini borac koji je ujedinio Prideovu i K1 titulu, i drugi Hrvat s K1 pojasom nakon Branka Cikatića.

"Ovo je kruna moje karijere. Došao sam kao otpisan, a odlazim kao pobjednik. Ne znam hoću li nastaviti, sjest ću i vidjeti sa svojim snovima jer njima ovo teško pada. Obitelj mi danas nije bila tu, nisam mogao riskirati da me pred njima iznesu na nosilima", zasuzile su se oči Mirku koji je u karijeri najviše želio upravo K1 naslov.

Surinamac Londt bio je težak protivnik. Udarao je koljenima, skakao po Mirku... Činilo se da je najviše snage imao u posljednjoj rundi.

"Nisam sa snažnijim čovjekom bio u klinču. Mislim da su mi pukla rebra, primio sam toliko udaraca koljenom... Neki su me zlobnici spremali u grob prije vremena, ali sada im je žao. Ma nema veze, dokazao sam da su to zlobne priče, dokazao sam da mogu. Ušao sam ovdje kao najstariji i ostvario sam san. Jedini sam u povijesti s pojasima K-1 i Pridea, najjačih MMA organizacija."

"Bio sam umoran u prvoj borbi, a stres je bio još veći ovdje pred domaćom publikom nego u Japanu. U drugoj sam se borbi bojao da bi me bolovi mogli koštati. Treba najprije stajati na nogama da bi se mogao tući. No, sada je gotovo, ovo je kruna moje karijere. Da se više nikada ne borim bio bih sretan", poručio je Mirko.

S 39 godina na leđima Filipović je stigao do najvećeg uspjeha karijere i sad naglas razmišlja da je možda najbolje - otići na vrhuncu.

"Razmislit ću dobro. Nakon ovog bilo što tražiti je tražiti kruha preko pogače. Nisam nikad bio taj tip. Ne znam hoću li reći konačno zbogom ili odraditi par borbi koje sam već načelno dogovorio. Ponuda ima sad više nego ikad i za veći novac nego ikad. Ali nije ni sve u novcu. Sjest ću i razgovarati sa svojom obitelji, mojim sinovima sve to teško pada", zaključio je Filipović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara