Cro Cop raskrvario Mavrovića: "Željko me uvjerio da je spreman za povratak u boks"

Cro Cop raskrvario Mavrovića: "Željko me uvjerio da je spreman za povratak u boks"

Foto: Damir Krajac/Cropix

MIRKO FILIPOVIĆ "Cro Cop" protiv Željka Mavrovića "šake sa Srednjaka"? Apsolutno moguće, ali samo na treningu. Sve je izgledniji povratak Željka Mavrovića u svijet boksa, a legendarni hrvatski boksač priprema se za nove izazove tako što trenira s Cro Copom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko Filipović detaljno je opisao na svojoj Facebook stranici kako je izgledao njihov sparing.

"Pozdrav! U ponedjeljak sam započeo sa sparinzima i trajat će još tri tjedna. Na prvom sparingu sam zaradio šunku ispod oka od Mladena Brestovca, blokirao sam jedan direkt sa lijevim okom, ali sve ok, takav je posao.

Ovaj status želim posvetiti našoj boksačkoj legendi Željku Mavroviću s kojim sam danas prvi put sparirao ako ne računamo naš prvi sparing još 1992. kad sam prvi puta obukao rukavice u životu i kada me Žac prebio kao mačku. To je bilo u Varaždinu u sklopu Žacovih priprema za Olimpijske igre u Barceloni, više se ni ne sjećam kako je mene uopće dopalo da spariram i tko me nagovorio, ali sjećam se da sam bio sav krvav, odro me od batina. U međuvremenu je Žac je stasao u boksačkog šampiona čije mečeve sam sa nestrpljenjem čekao. Nakon meča sa Lewisom Žac se povukao i 14 godina mirovao. Počeo sam ga viđati u core gym-u kako fanatično trenira.

Uglavnom, večeras mi je došao na sparing. Nažalost, sparirali smo samo tri runde jer je Željku u jednom klinču gadno pukla arkada od mog lakta, bilo je to nenamjerno i potpuno slučajno, ali posjekotina je bila gadna i nismo mogli nastaviti. U medijima su se pojavile vijesti da se Željko vraća, ja ne znam je li to istina niti sam ga pitao o tome, on će to sam reći ako do toga dođe, ali želim reći da me Žac oduševio na treningu. Boksao je kao da nikada nije napravio stanku i kao da mu je 10 godina manje, nevjerovatno. Toliko je eksplozivan, brz, pokretan i kondicijski dobar da ako se zaista odluči vratiti bit će zaista prava prijetnja za sve poluteškaše unatoč svim skepsama i kritičarima, vjerujte mi. Trenira s Vladom Božićem i mogu reći da se izvrsno slažu u boksačkom smislu.

Nadam se da će mu rana brzo zarasti da ćemo još koji puta odsparirati do mog nastupa jer boljeg boksačkog sparing partnera ne mogu poželjeti iako da budem iskren i sam sam bio skeptik oko ideje eventualnog povratka i njegovih mogućnosti, ali je Željko večeras otklonio svaku sumnju u pitanje može li on to, pitanje je želi li to zaista, a ako želi i ako odluči nastupiti, neka ga se čuvaju svi koji mu uđu u ring", poručio je Cro Cop.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara