Cvrk je Mamićev Pakasin

Foto: Hina

SJEĆATE se Dinamove, odnosno, Croatijine kalvarije protiv Steaue onomad, 1993., kad je zagrebačka momčad na domaćem terenu u Ljubljani, u pretkolu Lige prvaka uspjela prokockati velikih 2:1, koje su donijeli iz Bukurešta.
 
Bijes Ćire Blaževića i glavni ceh je platio Željko Pakasin, on je bio proglašen glavnim uzrokom tragičnog poraza i postao je igrač za koga više nije bilo budućnosti u Modroj svlačionici. Naravno, bio je to Ćirin klasičan spin, a trener svih trenera je za takvim taktičkim manevrima znao posezati i u budućnosti (slučaj Mornar iz 96. i slučaj Cvitanović iz 98.).
 
Međutim, koliko god te odluke Ćire bile i bizarne, one su mu bila strategija kojom se jačao svoj autoritet, a ceh su isključivo plaćali ''nebitni'' igrači, a nikako ne netko od ''mudonja'' u ekipi, no najnovija odluka braće koja drmaju GNK Obiteljskim, da sav teret neuspjeha i blamaže protiv Aalborga plati ni manje ni više nego ekonom Dinama Livijo Cvrk, valjda je jedinstvena u povijesti europskog nogometa.
 
Ekonom Dinama, koji se brinuo za svaku sitnicu u klubu pune 22 godine, navodno je poslije zagrebačkog debakla bio toliko razočaran igrom Dinamovih ''supersoničnih'' pojačanja, da ih je sve propisno izvrijeđao, a mlađi Mamić u suradnji s starijim bratom mu se nakon toga samo zahvalio na dosadašnjem radu i poručio da više u Maksimiru nije dobrodošao.
 
''Ne znam što se dogodilo, ne bih o svemu želio u ovom trenutku govoriti'', rekao je Cvrk za Večernji, kojem je nakon te smjene pozlilo te je završio u bolnici Rebro.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara