Dario Šarić potpisao za Bilbao! Od jeseni na posudbi u Ciboni?

Foto: AFP, Screenshot (Deia.com)

NAKON što se iščupa iz Zagrebovih ralja, Dario Šarić nosit će dres španjolskog Bilbaa, s kojim je dogovorio petogodišnju suradnju.

Piše to Deia.com, ističući kako je "Bilbao snažno udario loptu na europskom tržištu": "Jedan od velikih bisera europske košarke igrat će za Bilbao. Neven Spahija definira ga kao najboljeg hrvatskog igrača od Dražena Petrovića i Tonija Kukoča.

Šarić je proglašen najboljim igračem Europskog prvenstva do 16 godina, gdje je završio kao najbolji strijelac, skakač i drugi po broju asistencija. Osim toga, u finalu je završio s triple-doubleom, što je uspjelo samo Rickyju Rubiju. Takve brojke privukle su pozornost NBA skauta i moćnih europskih klubova poput Panathinaikosa. Sam Šarić često je puta znao reći kako nakon Zagreba želi igrati u nekom europskom klubu pa tek onda otići u NBA ligu. U Zagrebu će ostati sve dok ne dođe odluka FIBA-ine arbitraže. Nakon što potpiše za Bilbao moguća je posudba u Cibonu, čiji trener Veljko Mršić mu je obećao minutažu u slučaju dolaska kod njih", stoji u tekstu.

U Ciboni šute

Ipak, u Ciboni ne znaju ništa o mogućoj posudbi od Bilbaa, čekaju trenutak kada će Šarić postati slobodan igrač. Također, tvrde da do daljnjeg neće komentirati nikakve informacije koje budu puštene u javnost.

U Trnskom su za Šarića tražili milijun eura, koliko stoji kraj odštetnog iznosa u njegovom ugovoru, a kad su Šarić i njegovi roditelji shvatili da u Zagrebu ne misle popustiti, dali su ga na arbitražu kod FIBA-e i nadaju se da će ga ona izvući iz okova sadašnjeg kluba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara