Detalji doživotne ljubavi: Messi sa 16 milijuna godišnje drugi najplaćeniji na svijetu, tko ga želi mora dati 250 milja!

Foto: AFP

SAMUEL ETO'O jedini je ispred svog bivšeg suigrača, nakon što je Barca po šesti put u sedam godina revidirala ugovor najboljeg igrača svijeta.

Mahačkala i dalje bogatije plaća od Barcelone

Uzimajući u obzir samo godišnju plaću od klubova, dakle bez sponzorskih ugovora, Messi je do sda od Barcelone zarađivao "tek" 10.5 milijuna eura, što je manje ne samo od Eto'ovih 20.5 milijuna, koliko mu godišnje isplaćuju u Anžiju, zbog čega je Kamerunac postao nogometaš s najvećom plaćom u povijesti.

Sramota: Messi je zarađivao koliko i Čovjek-promašaj!

Ispred njega su bili Ronaldo i Yaya Toure s po 13 milijuna, zatim s Rooney 11, dok je Messi donedavno zarađivao otprilike koliko i Fernando Torres u Chelseaju.

Od kluba i sponzora ukupno 33 milijuna godišnje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što će Messija dovesti do 16 milijuna eura godišnje plaće i drugog mjesta na ovoj ljestvici nogometnih milijunaša (ali i prvog na tablici ukupnih zarada od kluba i sponzora s oko 33 milijuna eura) promjena je klauzule o bonusima za osvojene trofeje.

Messiju će ubuduće plaća biti uvećana za sve trofeje koje je već osvojio, a uzimajući u obzir da je pod Guardiolom uzeo 14 od 19 mogućih naslova, jasno je odakle povećanje plaće za gotovo 80 posto!

Lako do 16 milijuna: Samo treba odigrati 65 posto utakmica, ući u Ligu prvaka i osvajati trofeje

Messi prava na bonuse ostvaruje u slučaju postizanja dva cilja koji su njemu i Barceloni lako dostižni: Ako odigra 65 posto utakmica, što je do sada bio slučaj, jer forma ga naravno služi, a ozljede zaobilaze. Ali, ako se i ozljedi, ugovorom je precizirano da se utakmice koje je morao propustiti, ne računaju u kvoti!

Drugi preduvjet da Messi dobije "regres i božićnicu" još je lakše ostvariv - da se Barcelona plasira u Ligu prvaka. To joj je uspjelo posljednjih devet uzastopnih sezona.

Odštetna klauzula za Messija ostala je ista kao i u prethodnom ugovoru: Ako ga netko (Manchester City, PSG) želi otkupiti od Barce, mora platiti 250 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara