Dijamantna Sandra: Perković nakon Šangaja slavila i u Eugeneu!

Dijamantna Sandra: Perković nakon Šangaja slavila i u Eugeneu!

Foto: AFP

SJAJNA Sandra Perković pobijedila je u bacanju diska na četvrtom ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige u američkom Eugeneu s hicem od 66.92 metra.

Sandra je postavila novi rekord mitinga, osvojila 4 nova dijamantna boda i trenutno je vodeća diskašica s ukupno 8 osvojenih bodova. Drugo mjesto osvojila je Ruskinja Daria Piščalnikova s 63.76 m dok je treća bila Poljakinja Zaneta Glanc s hicem od 62.84 m.

Nakon nedavnog trijumfa u Šangaju, Perković je do novog trijumfa na natjecanjima Dijamantne lige stigla opet u teškim, kišovitim uvjetima. Pobjednički hitac ostvarila je u trećoj seriji.

"Natjecanje je bilo OK, opet je padala kiša, na zagrijavanju nije bilo ništa i kako je počelo natjecanje tako je počeo pljusak. Prvi hitac sam bacila 59 metara, samo da ostanem u igri, jer šest bacačica ide dalje, drugi sam bacila 63.70 m i bila prva. Nakon toga me prebacila Ruskinja Daria, ušla sam u krug i bacila 66.92 m, znala sam da po ovakvom vremenu nitko ne može baciti dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Htjela sam ja baciti još dalje ali kiša nije dopuštala, bila je sve jača, brisali smo krugove ali uzalud. Čak sam se u jednom hicu na 65 m okrenula na kraju što nije moj stil. Bilo je gore nego u Šangaju. Isto tako mreža je bila neobična za natjecanje. Ali, eto opet sam uspjela, opet pobjeda, 4 boda i rekord mitinga i idemo dalje. Upravo opet mijenjam hotel, treći put zaredom jer sutra rano po američkom vremenu putujem kući. Dođem kući tri dana i spremam se za Oslo. Nadam se da će tamo opet biti ludilo, ali ovaj put bez kiše" izjavila je Sandra Perković.

Dijamantna liga, Eugene, rezultati:

1. Perković (Hrv) 66.92

2. Piščalnivova (Rus) 63.76

3. Glanc (Polj) 62.84

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara