Dinamovi velikani konačno pokazuju muda: Marić, Šokota i Bišćan miču Mamića iz Dinama i vraćaju klub navijačima!

Foto:Gulliver Image/ Getty Images
 
"DINAMOVSKA ŠUTNJA", kada je u pitanju "ne bi se šteli mešati" igračkih i trenerskih legendi na pretvaranje narodnog u klub obitelji Mamić,  konačno je gotova.
 
Index doznaje kako "Koalicija za izbore i promjene", inicijativa poznatih igrača novije Dinamove povijesti, velikih miljenika navijača i neljubitelja Zdravka Mamića: Silvija Marića, Tome Šokote i Igora Bišćana, uz podršku Darija Šimića i nešto rezerviraniji palac gore Zvonimira Bobana, želi klub vratiti navijačima i demokratizirati ga. 
 
Poznavateljima prilika oko Dinama nije nikakva tajna da ova petorka (dodajmo im i Prosinečkog) ni do sada nije imala lijepih riječi za način na koji Mamić vlada Dinamom, kao i da su odbijali biti statisti u glumljenju da se legende vraćaju u klub (jesu, ali samo one koje Mamić učini financijski ovisnima tako što ih zaposli).
 
Ali, sve do prije par mjeseci to nisu radili otvoreno i javno i nikad nisu to napravili zajedno, udruženi u frontu ili blok, kao što će to učiniti sada. Tražit će raspisivanje izbora na kojima bi članovi birali novo vodstvo kluba, što se uostalom mora napraviti.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Više o svojoj incijativi, za koju je jedno od predloženih imena "Naš Dinamo", bivši poznati igrači reći će na konferenciji za medije u ponedjeljak, kada će se predstaviti javnosti.
 
Nije im cilj "rušiti Mamića kako bi preuzeli klub", jer nitko se od spomenutih igrača ne planira kandidirati za upravljačke funkcije u Dinamu, kada dođu neminovni i demokratski izbori, a ne farsične skupštine kakve se sada odvijaju na Maksimiru, nego svojim imenom i ugledom među navijačima i simpatizerima, ali i u poslovnom svijetu, u (nadaju se) skoro demokratiziran klub, žele privući velike, značajne sponzore.
 
Takve tvrtke do sada su u širokom luku zaobilazile Dinamo, jer im je od činjenice da je klub nedostižni vladar hrvatskog nogometa i stalni statist u skupinama europskih kupova, dakle atraktivan medij za oglašavanje, bitniji negativan imidž koji sa sobom nosi stigma "Mamićevog Dinama", dakle kluba koji se u javnosti poistovjećuje s primitivnim i nasilnim ispadima onoga koji ga je privatizirao.
 
Najviše zbog Mamića i njegovog stila vladavine, Dinamo je ostao i bez navijača, pa hrvatske derbije i utakmice s atraktivnim europskim protivnicima, u milijunskom gradu prati po par tisuća gledatelja.
 
Iako će ova inicijativa naići na simpatije i podršku ostalih boraca protiv Mamićeve svevlasti, kako navijača (BBB), tako i simpatizera "civila" (ZND) Dinama, igračke legende formalno se ne svrstavaju u isti red s njima, nego nude "treći put", kako bi i na taj način srušile nebuloze koje se papagajski ponavljaju iz klupskih odaja: Poslije Mamića potop i kako su svi navijači i simpatizeri koji se s njim ne slažu, huligani i reketari.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara