Direktor ABA lige: Cibona će teško do Eurolige!

Direktor ABA lige: Cibona će teško do Eurolige!

Foto: Hina

HRVATSKA bi nakon dvije godine pauze ove sezone trebala ponovo imati klub u košarkaškoj Euroligi, drugom najjačem klupskom natjecanju na svijetu. Prvi put u povijesti mogla bi imati i dva, ali sudbina Cibone još nije poznata.

Zbog financijskih dubioza još uvijek aktualni prvak Hrvatske i ABA lige mogao bi ostati bez mjesta u Euroligi. Glavni i odgovorni za stanje u klubu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegova desna ruka Ivica Lovrić uvjeravaju već tjednima da će Cibona igrati Euroligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Direktor ABA lige Roman Lisac nije toliko siguran.

"Nema dileme da je Cibona zaslužila Euroligu, ali financije su veliki problem koji moraju riješiti. Svjesni su da ih ne mogu sakriti pod tepih. Njihova ideja je bila, prije našeg Final Foura, da sljedeće godine igraju samo ABA ligu, ali dogodilo se što se dogodilo i sada je situacija napinjanja mišića", kaže Lisac za "Novosti" i dodaje:

"Mislim da će teško složiti kockice i ispuniti zahtjeve Eurolige".

Ranije je i prvi čovjek Eurolige Jordi Bertomeu poručio Zagrepčanima da što prije riješe problem i dao im rok do 13. lipnja.

"Cibona je u izuzetno teškoj financijskoj situaciji. Nećemo do kraja sezone znati hoće li ispuniti uvjete za Euroligu, ali sigurno nećemo čekati posljednji trenutak i kraj lipnja. Ako ne ispune uvjete, neće igrati", rekao je Bertomeu.

> Predsjednik Eurolige: Nećemo čekati Cibonu do posljednjeg trenutka

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara