"Do kada će čelnici Dinama javnim novcem ostvarivati privatni profit bez plaćanja poreza?"

"Do kada će čelnici Dinama javnim novcem ostvarivati privatni profit bez plaćanja poreza?"

Foto: Screenshot (Objektiv)

ZDRAVKO MAMIĆ još je jednom privukao pozornost javnosti na poslovanje Dinama nakon što je u zimskom prijelaznom roku senzacionalnim transferima Domagoja Vide i Matea Kovačića kojima je Dinamu priskrbio 20-ak milijuna eura.

U posljednjih desetak godina Mamić je na transferima, prema nekim izvorima, zaradio oko milijardu kuna, a mnoge zanima koliko je na to hrvatski prvak platio poreza državi.

Novi problem oko kojega bi se Mamić trebao zabrinuti je prijava dioničara Hajduka Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja od koje su u studenom zatražili postupak utvrđivanja nezakonitih državnih potpora koje su dodijeljene Dinamu i odluku o njihovom povratu. Potpore od Grada u Dinamovom slučaju iznose desetke milijuna kuna, čime je, smatraju u Hajduku, povrijeđeno pravo na poštenu tržišnu utakmicu. AZTN istražuje slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se čekaju prvi rezultati istraga Agencije i Jovanovićevih inspektora, najavljenih još prije godinu dana, novinari "Objektiva" pitali su Ministarstvo financija misle li reagirati u slučaju Dinama.

"Oni su pitanja proslijedili Poreznoj upravi, objašnjavajući kako je to njihovo područje, a iz Porezne smo dobili doista opširan odgovor u kojem su se potrudili kazati nam - ništa. U odgovoru dugom četiri stranice nabrojali su sve stavke Zakona o sportu kako bi nam ukazali na to da je sve po zakonu, dok s druge strane o inicijativi Ministarstva financija u smjeru rješavanja tog problema
nismo dobili ni riječi", piše Objektiv.

Isti list navodi kako Zdravko Mamić ima svoje ljude "bliske" premijeru Milanoviću te je zbog toga teško očekivati brze rezultate akcija pojedinih ministarstava koja se više bave prebacivanjem odgovornosti nego rješvanjem prijava. AZTN mogla bi biti prva Mamićeva veća prepreka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara