Đoković i Nadal protiv plave zemlje u Madridu: "Zašto naše mišljenje ne igra nikakvu ulogu?"

Đoković i Nadal protiv plave zemlje u Madridu: "Zašto naše mišljenje ne igra nikakvu ulogu?"

Foto: AFP

KRALJ zemlje i kralj svjetskog tenisa, Rafael Nadal i Novak Đoković, usprotivili su se odluci da se Masters 1000 turnir u Madridu (6.-13. svibnja) održi na plavoj zemljanoj podlozi.

"Promjene su ponekad dobre. Meni se sviđaju inovativni i kreativni ljudi. S druge strane, ovo će biti jedini turnir s plavom zemljanom podlogom na svijetu, prvi puta u povijesti. Da vam iskreno kažem, koliko sam ja razgovarao s drugim igračima o tome, svi su protiv toga. Nikada nisam igrao na plavoj zemlji, nije ni Rafael Nadal, ni Roger Federer. Čak ne znamo kakva je to plava zemljana podloga, jer je zemljana podloga prirodno crvene boje. Nisam baš sretan zbog toga. Mislim, svaka čast organizatorima, oni se bore za svoje interese. No, mislim da pravilo prema kojem predsjednik ATP-a može donijeti neku odluku bez konzultacije s igračima nije dobro i da bi ga trebalo promijeniti. Razumijem da svi želimo vidjeti neke promjene i neki napredak u svijetu tenisa. Opet, trebalo bi pitati i igrače što misle, pogotovo one iz samog vrha svjetskog tenisa. Mi želimo da i naše mišljenje igra neku ulogu, što ovoga puta nije bio slučaj", rekao je Đoković, koji je u nedavnom finalu Monte Carla izgubio od Rafe Nadala.

Španjolac je nedavno dao ostavku na dužnosti potpredsjednika Vijeća igrača u ATP-a, a u svom komentaru žestoko je kritizirao vlasnika turnira, Rumunja Iona Tiriaca, bivšeg igrača i dugogodišnjeg teniskog promotora:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povijest sezone na zemljanim terenima ispisana je na terenima s crvenom, a ne plavom podlogom. Možete mi reći da sam tradicionalist, ali nisam. Volim sve promjene koje vode ka boljemu. Turnir u Madridu je velik jer ima svoju povijest. To je ono što neki turnir čini velikim, povijest. A povijest ovog turnira je bila na crvenoj zemlji. Mislim da je plava podloga pogreška. Igrači s time neće dobiti ništa. Tenis s time također neće dobiti ništa. Dobit će samo jedna osoba, vlasnik turnira", upozorava.

Nešto blaži bio je Andy Murray:

"Za nas igrače bi bilo bolje da igramo na crvenoj zemlji. Ipak, kada sam gledao tenis u Madridu, shvatio sam da je teško vidjeti lopticu, pa razumijem razlog za ovu promjenu. Turnir će biti poseban i drukčiji od ostalih. Ponekad je to i dobro za Tour. Problem je jedino u tajmingu. Nikad nisam igrao na plavoj zemlji i uopće nemam ideju kako je igrati na takvoj podlozi", zaključio je Škot.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara