"Dosta je NK Zagreb bio igračka razbojnika, radije ponosni drugoligaš nego sramotni prvoligaš!"

Foto: Damir Krajac / Cropix

PRENOSIMO u cijelosti priopćenje Udruge navijača NK Zagreb.

"Nogometni klub Zagreb ovom sezonom dotakao je dno u svojoj dgogodišnjoj povijesti. Pjesnici su i ranije ispadali u niže rangove natjecanja, međutim nikad nisu bili uključeni u  mućke i smicalice kao u mandatu aktualne uprave kluba na čelu sa predsjednikom Draženom Medićem. Klub je izgubio identitet, ponos, poštenje, integritet i ono najbitnije publiku i navijače upravo zahvaljujući potezima uprave kluba i svih uključenih razbojnika. Kao podsjetnik svega onoga što se događalo zadnjih desetak godina dovoljno se prisjetiti Marića i Marčinkovića, koji su sustavno pljačkali klub preko svojih privatnih računa, namjernog pokušaja guranja Zagreba u drugu ligu radi pretvaranja stadiona u Kranjčevićevoj u građevinsko zemljište i protjerivanje legendi iz kluba."

"Nakon njih na scenu stupa Dražen Medić kojeg krase karakteristike fizičkih obračuna s vlastitim navijačima i igračima, sucima, mijenjanja klupskih boja i grba, pranja novca tokom izgradnje nogometnog kampa u Veslačkoj te do današnjih aktualnosti, gdje se treneri mijenjaju da bi predsjednikov sin mogao igrati, nepostojanja ambicije, kroničnog nedostatka novca, usprkos činjenici da NK Zagreb iz gradskog proračuna dobiva pozamašne cifre koje rezultatima nikako ne zaslužuje te je treći klub u Hrvatskoj po ostvarenim prihodima od transfera igrača."

"Zadnjih dana možemo vidjeti po svim medijima kako se silom pokušava zadržati NK Zagreb u prvoj ligi usprkos činjenici da to po niti jednom segmentu, kao i prije nekoliko sezona kad je trener bio aktualni izbornik, ne zaslužuje. Udruga navijača "Bijeli Anđeli" oštro osuđuje sve pokušaje manipulacije s ostankom Zagreba u najvišem rangu natjecanja te zahtjeva promptni odlazak aktualne uprave, njenog predsjednika, trenera te kazneni progon svih onih koji su financijski ili na bilo koji drugi način oštetili nogometni klub Zagreb. "

"Također, ne želimo stati samo na tome. Želimo povratak klupskih boja i grba, demokratizaciju i učlanjivanje u Sportsku udrugu građana NK Zagreb, što nam je sada onemogućeno, te je protivno nekoliko zakona, a čime bi postigli odlučivanje kluba na principima jedan član – jedan glas. Želimo etički kodeks, javne i transparentne financije te uključenost nogometnog kluba Zagreb u širu društvenu zajednicu. Također svim potencijalnim "M" poput trojca koje smo gore spomenuli i koji planiraju doći u naš klub nakon odlaska ove uprave poručujemo – dosta! Dosta je ovaj klub bio alat za ispumpavanje novaca, ostvarivanja političkih ciljeva i privatna igračka razbojnika. Ovo je naš klub i ne pristajemo na kompromise!"

Radije ponosni drugoligaš nego sramotni prvoligaš!

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara