Dosta je bronce: "Idemo po to finale!"

Foto: Hina

HRVATSKA će za finale Eura igrati protiv Danske i čitave dvorane. Veliki derbi čeka nas u petak. Slavko Goluža nakon utakmice s Poljskom požurio je umiriti naciju.

"Molim vas, ne dižite euforiju. Sve je ovo sastavni dio sporta, i pobjede i porazi. Ušli smo nervozno u utakmicu, znali smo koja je težina. Drugo poluvrijeme je bilo ključno, naporno smo radili da se rezultatski odvojimo. Kada smo obranu vratili iz 6:0 u 5:1 oni nisu imali rješenja, tu smo se odvojili i do kraja smo znalački držali tu prednost i zasluženo pobijedili. Igrali smo pametno u napadu i to je to", sažeo je dramu na terenu koja je počela već samim uvodom.

"Tako smo mala zemlja, a četvrti put u godinu i pol igramo za medalje"

"Odradili smo utakmicu taktički dobro. No, sada nas tek čeka ono pravo. Moramo putovati u Herning, odmoriti se i pripremiti za Dance. Želimo to finale i dat ćemo svaki atom snage da to i ostvarimo. Znamo što nas čeka", dodao je Goluža.

"Tako smo mala zemlja, a četiri puta smo u završnici u posljenjih godiunu i pol. Već je ovo veličanstven rezultat", zaključio je izbornik.

Stopostotni Bičanić: "Ma bitno je da pobjeđujemo"

Hrvatska je startala loše, ali je pronašla harmoniju obrane i napada u drugom poluvremenu.

"Ključ definitivno bila obrana. Obranili smo se u nastavku par puta, odigrali kontru svaki put i odvojili se. Bilo je bitno da tako odradimo drugo poluvrijeme", dodao je Damir Bičanić, koji je pošteno povukao kada su Poljaci zatvorili Duvnjaka.

Završio je susret sa stopostotnim šutom (5/5).

"Znam ja što i koliko mogu. U prvom dijelu podredio sam se ekipi, a Duvnjak i Kopljar su opterećivali njihovu obranu. Kada su u drugom dijelu udvojili Duvnjaka, došli su do izražaja moja snaga i brzina. Ma bitno je da mi pobjeđujemo!"

"Napravili smo puno ulaskom u polufinale, gdje nas čekaju Danci, koji zasad nisu imali nijednu tešku utakmicu. Bacit ćemo se na glavu, pa što bude", tvrdi Bičanić.

Hrvatskoj će to biti šesto uzastopno polufinale na europskim prvenstvima, te 15. na velikim natjecanjima. Na zadnja tri EP-a osvojili smo medalju - srebra 2008. i 2010. te broncu prije dvije godine u Srbiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara