Ekskluzivno: Hrvatsku će u Brazilu predvoditi Pele, Garrincha i Maradona. U jednoj osobi!

Ekskluzivno: Hrvatsku će u Brazilu predvoditi Pele, Garrincha i Maradona. U jednoj osobi!

Foto: Hina

MATEA KOVAČIĆA (19) nakon drugog zapaženog nastupa za reprezentaciju, koji je kao i prvi, bio protiv osjetno lošijeg protivnika , mediji u zemlji doslovno predstavljaju i nazivaju imenima velikana iz naslova.

Poslije dobre igre u debiju za seniorsku reprezentaciju, krajem ožujka protiv Srbije na Maksimiru, kada je u izvještajima s utakmice podvučeno kako je tada 18-godišnjak dokazao da je ono što su mu već ranije tepali - "Novi Modrić", desio se raritetan slučaj, još bolji od onog kada je sin Gudjohnsen na istoj utakmici zamijenio svog oca. Za Hrvatsku su naime protiv Srbije igrala dva Modrića - pravi i "novi".

Mateo je osam mjeseci kasnije, protiv Islanda odigrao najbolju utakmicu svog mladog života i još mlađe, dvije i pol sezone ozbiljnog i više-manje standardnog nogometa duge profesionalne karijere, a već su eto krenule usporedbe s nekima od najvećih nogometaša u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako se radi o tinejdžeru koji je, normalno, još uvijek sklon oscilacijama (sjetimo se, ako u ovoj ushićenosti uopće možemo, njegovih loših nastupa u Beogradu i protiv Belgije u Zagrebu), koji se još traži, kao što mu i treneri traže mjesto u momčadi, dežurni euforičari nisu dvojili, jer Bobana i Modrića već je preskočio i stoji rame uz rame s najvećima.

Kovačić je veliki talent, s probojnošću i driblingom, ali kojem u zadnoj trećini terena itekako nedostaje ubojitosti da bi ga se moglo staviti u istu rečenicu s bilo kojom od gore nabrojanih veličina.

Mora još puno poboljšati realizaciju i razvijati se u svakom pogledu. On je toga svjestan, ali ne i oni koji mu nakon par podijeljenih lopti i jedne odlične utakmice, ali protiv potpuno nedoraslog i impresioniranog protivnika, na leđa tovare usporedbe koje trpi papir, ali ne i zdrav razum.

> Evo zašto je Kovačić uz Riberyja najbolji dribler na svijetu

> Utakmica karijere Matea Kovačića! I Ćiro je rekao: "Sad će im mali j.... mater!

Pogledajte još jednom kako je Mateo odigrao protiv Islanda...i što je rekao nakon utakmice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara